Açıköğretim Lisesi silik durumundaki öğrencilerle ilgili duyuru

Açıköğretim Lisesi silik durumundaki öğrencilerle ilgili duyuru

2012-2013 Açık Öğretim Lisesi İş Günü Takvimini İndirmek İçin Tıklayınız.

  • Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırmış, ancak 2 dönem üst üste kayıt yenilemeyen öğrencilerimiz SİLİK duruma düşmektedir. Öğrencinin Silik durumda olması Açık Öğretim Lisesinden kaydının silinmiş olması anlamına gelmez. Bu durumdaki öğrencilerimiz, hem Yeni Kayıt hem de Kayıt Yenileme dönemlerinde kayıt işlemlerini(Silik Öğrenci Aktifleştirme ile) yaptırabilirler.
  • Bu durumdaki öğrencilerimizin,
      • -Kayıt Yenileme dönemlerinde kayıt işlemi için T.C. Kimlik Numarası ile ilgili bankalara (Ziraat Bankası, VakıfBank, HalkBank) Kayıt Yenileme ücretini ödeyerek,
      • -Yeni Kayıt dönemlerinde kayıt işlemi için T.C. Kimlik Numarası ile ilgili bankalara (Ziraat Bankası, VakıfBank, HalkBank) Yeni Kayıt ücretini ödeyerek irtibat bürolarına başvurmaları yeterli olacaktır.

    NOT: 2001 yılından önce Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırmış ancak daha sonra hiç Kayıt Yenileme işlemi yaptırmamış olan öğrencilerimizin T.C. Kimlik Numaraları sistemimizde kayıtlı olmadığından, bankaya kayıt ücretini yatırdıkları halde sistem kayıt işlemleri için izin vermemektedir. Bu sorun, 2001 yılından önce kayıt olan öğrencilerin Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sisteminde T.C. Kimlik numaralarının bulunmamasından kaynaklanmaktadır. Bu durumdaki öğrencilerin TC. Kimlik No güncelleme işlemi için, aciklise@meb.gov.tr adresine e-posta ya da 0 312 296 94 92, 0 312 213 01 75 numaralı fakslara bir dilekçe göndermeleri gerekmektedir. Sistem, ancak bu işlem yapıldıktan sonra kayıt işlemlerine izin vermektedir.

    NE ZAMAN?

    Haber Kategori
    Sınav
    Haber Kategori
    Sınav
    Haber Kategori
    Sınav
    Haber Kategori
    Sınav
    Haber Kategori
    Ne Zaman
    Haber Kategori
    Haber

    SON HABERLER