Açık Öğretim Lisesinde kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?

Açık Öğretim Lisesinde kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?

B A Ş V U R ULAR

1. Açık Öğretim Lisesi 2012 – 2013 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Kayıt Yenileme Başvuru Tarihleri: 17 Eylül - 05 Ekim 2012

Başvuru Yeri: İl ve İlçelerde Bulunan Genel Liseler ya da MEMce görevlendirilen Anadolu Liseleri veya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri.

2. Açık Öğretim Lisesi 2012 – 2013 Eğitim Öğretim yılı I. Dönem Mazeretli Kayıt Yenileme Başvuru Tarihleri: 08-12 Ekim 2012

Mazeretleri nedeniyle normal kayıt yenileme döneminde kaydını yeniletemeyen öğrencilerin, mazeretlerini beyan etmeleri durumunda İl ve İlçelerde Bulunan Genel Liseler yada MEMce görevlendirilen Anadolu Liseleri veya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince kayıtları yenilecektir.

**2012-2013 KAYIT YENİLEME YÖNERGESİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ**

KİMLER KAYIT YENİLEME İŞLEMİ YAPTIRACAK?

Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ve öğrencilik durumu aktif, donuk veya silik olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemini yaptırabilirler.

DİKKAT: Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı olup ta 2012-2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren kayıt yenileyecek tüm öğrenciler alansız (alan yok) sisteme tabi olacaktır.

ÖĞRENCİNİN YAPACAĞI İŞ VE İŞLEMLER

a) Kayıt yenileme işlemi sırasında fotoğrafınız Açık Öğretim Lisesi Sistemine aktarılacağı için kılık-kıyafetinizin düzgün olması fotoğrafınızın daha tanınır çıkmasını sağlayacaktır.

b) T.C. kimlik nosu sisteme kayıtlı olmayan öğrenciler anlaşmalı bankalara kayıt yenileme ücretini yatıramayacaklardır. Öğrencilerin kayıt yenileme ücretini yatırabilmeleri için T.C. kimlik no sunun sisteme ekletmeleri gerekmektedir. T.C. kimlik nosunun sisteme eklenebilmesi için öğrencilerimizin Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne telefonla ulaşması veya Açık Öğretim Lisesinin 0 312 296 94 92 nolu faksına durumlarını anlatan ve öğrenci numarasının da yazılı olduğu dilekçenin ekinde nüfus cüzdanı fotokopisinin fakslanması gerekmektedir.

c) Kayıt yenileme yapan öğrencilerimiz

d) Öğrencilerin ders seçme işlemine geçmeden önce genel ders durumunu ve kredi bilgilerini Öğrenci Genel Bilgiler menüsü altından kontrol etmeleri faydalarına olacaktır.

e) Kaydını yenileyen örgenciler ders seçme işlemlerini kayıt yenileme süresi içinde yapacaklardır. Ders Seçme İşlemini Kayıt Yenileme İşlemleri altındaki Ders Seçme İşlemi butonuna basarak; açılan ekranda derslerin yanındaki mavi butonlara tıklayarak yapmanız gerekmektedir.

f) Adres Bilgilerinizi güncellemek veya değiştirmek için Bilgi Düzenleme menüsü altındaki Adres Bilgileri bölümünden, Sınav Giriş Yerinizi değiştirmek için yine Bilgi Düzenleme menüsüaltındaki Sınav Bölgesi İrtibat Merkezi bölümünden sınav bölgenizi değiştirebilirsiniz.

g) Sınavda mağdur duruma düşmemek için mutlaka kayıt yenileme işlemini tamamladıktan sonra sisteme girerek ders seçme işlemini yapmanız gerektiğini unutmayınız.

h) İhtiyacınız olan her türlü bilgiyi www.aol.meb.gov.tr sitesinden, 147 numaralı İletişim Merkezinden veya kayıt yenileme yapan okul Müdürlüklerinden öğrenebilirsiniz.

i) Öğrencilere sınav giriş yeri ve sınav sonuç bilgileri posta ile gönderilmeyecektir. Öğrencilerimiz sınav giriş yeri bilgileri için sisteme giriş yaparak Öğrenci Genel Bilgiler menüsü içerisinde bulunan Sınav Giriş Bilgileri ekranından sınav giriş yeri bilgilerinin çıktısını alıp bu belge ile birlikte mutlaka nüfus cüzdanı veya geçerli kimlik belgesinden biriyle (ehliyet, pasaport) sınava girecektir. Öğrencilerimiz sınav giriş yeri bilgilerini, sınav tarihinden yaklaşık 7 gün öncesinde sistemden alabilirler.

j) Dersini sistem üzerinden seçen öğrenciler almış oldukları ders listesi çıktısı ile birlikte Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlenen okullara müracaat ederek kitaplarını alacaktır. (kitaplar okullara teslim edilmişse).

www.aol.meb.gov.tr adresinde yer alan ÖĞRENCİ GİRİŞİ butonuna tıklayarak, öğrenci numarası ve öğrenci şifresi ile sisteme gireceklerdir.