Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı Sık Sorulan Sorular

Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı Sık Sorulan Sorular

1) YÇS sınavı ile ilgili bilgileri nereden alabilirim?
Bu sınav ile ilgili bilgi ve başvuru için www.osym.gov.tr adresinden yararlanabilirsiniz.

2) Birinci dönem sonunda başarısız olduğum dersler 2. dönemde tekrar atanacak mı?
AÖL Batı Avrupa Programı öğrencilerine dersler sistem üzerinden otomatik olarak atanmaktadır. Geçemediğiniz dersler bir sonraki dönemde atanabilir. Üç kez girip başarısız olduğunuz dersten (Dil ve Anlatım dersi hariç) muaf olursunuz. Muaf: İlgili dersten sorumluluğun kalkmasıdır. Muaf olunan dersin kredisi kazanılmış olmaz.

3) Soyisim değişikliğim oldu? Dilekçe yazmam gerekiyor mu?
Soyisim değişikliğinizi belirten dilekçenizi, yeni düzenlenmiş kimlik belgenizin fotokopisini ekleyerek Büromuza gönderiniz.

4) Vatandaşlığım değişecek/değişti. Dilekçe yazmam gerekiyor mu?
Bu değişikliği Büromuza bildirmeniz gerekmiyor.

5) Seçmiş olduğum yabancı dil dersini değiştirmek istiyorum. Ne yapmalıyım?
Bu konu ile ilgili dilekçeyi sınav tarihinden 45 gün önce Büromuza gönderiniz.

6) Alan tercih ettiğim halde bilgilerimde Alan yok yazıyor. Bu ne anlama geliyor?
Alan dersleri kademeli olarak kaldırılmaktadır. İlköğretim, ortaokul ve dengi okul mezunlarının alan tercihleri değerlendirilmemiştir. Sadece ara sınıflardan gelip, dönemi 6 ve üzeri olan öğrenciler sosyal bilimler veya genel kültür alanlarından birini tercih edebilir ve seçtikleri alandan mezun olabilirler.

7) Ders seçimi yapabiliyor muyum?
Seçmeli dersler; gerekli alan ve mezuniyet kredisini tamamlamak için, ortak ve alan derslerinin yanında atanan derslerdir. Bu dersler Batı Avrupa Programında AÖL Müdürlüğü tarafından atanır.

8) Mezun olduğum takdirde AÖL Diploması üniversite kaydı esnasında gerekli olacaktır. Diplomamı mezuniyetimden hemen sonra alabilir miyim?
Mezun listeleri açıklandıktan kısa bir süre sonra Çıkma Belgesi ni Ankarada bulunan AÖL Müdürlüğünden alabilirsiniz. Çıkma Belge si diploma yerine geçmektedir.

9) AÖL Batı Avrupa Programı sınavlarına Türkiye de girebilir miyim?
Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programına kaydolup, Türkiye ye kesin dönüş yapmak zorunda kalanlar, kesin dönüşlerini belgelemeleri halinde sınavlara Eskişehirde katılmaları mümkündür. Bu öğrencilerin bir sonraki öğretim yılında kayıtlarını Batı Avrupa Programından Türkiye ye nakil ettirmeleri gerekmektedir.

10) Sınav sonuçlarımı ne zaman öğrenebilirim?
Sınav sonuçları sınav tarihinden yaklaşık 3-4 hafta sonra adresinize Eskişehirden postalanacaktır. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından www.anadolu-uni.de web sayfasından öğrenci numaranız ile sınav sonuç belgesine ulaşabilirsiniz.

11) İkinci dönem ders ataması ne zaman yapılacak? Nasıl öğrenebilirim?
Birinci dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, AÖL Müdürlüğü tarafından ikinci dönem dersleriniz belirlenecektir. İkinci dönem sınavına ait kitaplarınızın adresinize ulaşması zaman alacağından öncelikle www.aol.meb.gov.tr ve www.anadolu-uni.de web sayfalarında ders atamanız yayımlanacaktır. Ataması yapılan derslerin kitapları ise Eskişehirden adreslere gönderilecektir. Kitaplara belirtilen web sayfasından daha önce ulaşmanız mümkündür.

12) Sınava giremediğim zaman bu sınavın tekrarı var mı?
Açıköğretim sisteminde sınav tekrarı mümkün değildir.

13) Sınav merkezini değiştirmek istiyorum/Adresim değişti. Ne yapmalıyım?
Sınav merkezi değişikliğinizi/adres değişikliğinizi belirten dilekçeyi hazırlayarak sınavlara en az 45 gün kala Büromuza gönderiniz.

14) Bir dersten başarılı sayılmam için kaç puan almam gereklidir?
Sınavlarda her ders için çoktan seçmeli tam 20 soru bulunmaktadır. AÖLde not sistemi 100lük sistem olarak uygulandığından bir dersten başarılı olmak için, en az 9 soruya doğru cevap vermeniz ve 45 puan almanız gerekmektedir.

15) Sayısal dersler hiç atanmamış. Bunun nedeni nedir?
Sayısal dersler izleyen dönemlerde atanabilir.

16) Sınav ve öğrenci bilgilerine ulaşmak için şifre alabilir miyim?
www.anadolu-uni.de adresinden (sınava giriş belgesi, sınav sonuç belgesi, ders ataması gibi tüm bilgilere) şifresiz ulaşabilirsiniz.

17) Ek sınav uygulaması hakkında nereden bilgi alabilirim?
Uygulanması durumunda Ek sınavla ilgili duyuru www.aol.meb.gov.tr web sayfasında yayımlanmaktadır. Üçüncü dönem sınavının ardından ek sınav kararı alınması durumunda bu sınava girebilecek öğrencilerle ilgili detaylar web sayfasından takip edilebilir.

18) Açıköğretim Fakültesi ne kayıt olmak için ne yapmalıyım?
Bu öğretim yılı içinde mezun olabilecek öğrencilerimize Batı Avrupa Seçme Sınavı ile ilgili bilgiler gönderilecektir. Seçme sınavına girip başarılı olan öğrencilerimiz kayıt olmaları halinde Açıköğretim Fakültesi öğrencisi olabilirler.

19) Anadolu Üniversitesi Köln Bürosu ile nasıl irtibat kurabilirim?
Köln Bürosu telefon ile danışma saatleri hafta içi her gün 14.00 ile 17.00 arasındadır. Köln Bürosunu aramadan önce http://www.anadolu-uni.de/ adresinde yer alan duyurular bölümünü okuyunuz. bap@anadolu-uni.de adresine ya da +49-221-511048 nolu faksa yazılı olarak kesintisiz ulaşabilirsiniz. Belge isteklerinizin mutlaka yazılı olarak yapılması gerektiğini unutmayınız.

20) AÖL Müdürlüğü veya çağrı merkezi ile nasıl irtibat kurabilirim?
AÖL Batı Avrupa Programının Ankara daki +90-312-296 96 31 numaralı telefonuna ya da 24 saat hizmet veren Çağrı Merkezine +90-312-444 83 83 telefonundan ulaşabilirsiniz.

1. AŞAMA T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI 2012 - 2013 ÖĞRETİM YILI KESİN KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ GENEL BİLGİ KILAVUZU OKUYUNUZ 2. AŞAMA İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU OKUYUNUZ 3. AŞAMA İNTERNET BAŞVURUSU BİLGİ FORMU BAŞVURUNUZU
YAPINIZ 4. AŞAMA İNTERNET BAŞVURUSU BİLGİ FORMUNU VE DİĞER İSTENEN BELGELERİ YAN TARAFTAKİ ADRESE GÖNDERİNİZ

ADRES :
Anadolu Universität
Kontaktstelle für Westeuropa Friesenplatz 13
D-50672 Köln

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER