Açık ilköğretim okulunda yılsonu başarı ortalaması ile sınıf geçme şartları

Sınıf Geçme ve Mezuniyet:

Açık İlköğretim Okulu yönetmeliği 16.03.2009 Tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmelik gereği bir öğretim yılında I. dönem, II. dönem ve III. dönem sınavı olmak üzere üç ayrı dönemde sınav yapılmaktadır. Öğrencilerimiz dönem sınavlarında sınıf geçme kriterlerini yerine getirdikleri takdirde bir yılda ilköğretimlerini tamamlayabilmektedirler. Açık ilköğretim Okulunda her dönem sınav sonucunda alınan puan o döneme ait Yıl Sonu Başarı Puanı olarak hesaplanır. Dönem sonunda öğrenci iki şekilde sınıf geçer veya mezun olur.

Doğrudan Geçme:

Dönem sınavlarında bulunduğu sınıfa ait bütün derslerden başarılı olan öğrenciler bir üst sınıfa geçmeye veya mezun olmaya hak kazanırlar.

Yılsonu başarı ortalaması ile sınıf geçebilme kriterlerini ve başarı puanının hesaplama yöntemini görmek için Tıklayınız...

Ortalama İle Geçme:

Türkçe dersinden başarılı olmak şartıyla en fazla iki dersten başarısız olduğu halde, derslerin yıl sonu başarı puanlarının ortalaması en az 50,00 olanlar doğrudan bir üst sınıfa geçerler veya mezun olurlar. Yıl sonu başarı puanlarının ortalaması 50,00 veya yukarı olan öğrencilerin başarısız olduğu en fazla iki ders Ortalama ile Geçti sayılır. Ortalama işleminden yararlanmak için derslerin sınavlarına Açık İlköğretim Okulunda en az bir kez katılmış olması gerekir.