Açık Alanda Yapılan Eğitimin 5 Faydası

Açık Alanda Yapılan Eğitimin 5 Faydası
Açık Havada Yapılan Eğitimin 5 Faydası

İlham verici bir eğitim projesi olabileceğini düşünüyoruz ve yurt dışındaki birçok eğitim kurumunda hali hazırda aktif olarak bu yöntemin tercih edildiği görülüyor. Hood River da bu okullardan biri ve yapılan araştırmalar neticesinde açık havada verilen eğitimin sosyal becerileri geliştirme ve genişletme konusunda çok daha faydalı olduğu gün yüzüne çıkıyor. Dilerseniz 5 ana faydaya göz atalım ve konu ile ilgili merak ettiklerinize de daha sağlıklı bir şekilde yanıt vermeyi deneyelim.

Topluluk Bilinci

Birlikte hareket etmek ve yine birlikte bir şeyler yapmak güzeldir. Bu deneyimi çocuk yaşta elde eden kişiler, özgüven konusunda sorun yaşamıyor ve daha da önemlisi iletişim becerileri de bir adım daha öne taşınıyor. Gündelik hayatında bu kalabalığı yakalayamayan çocuklarımız, açık havada eğitim sayesinde dış ortamda bir araya geliyor ve bunu bir etkinlik algısı ile yerine getiriyorlar.

Standartları Yükseltiyoruz

Dört duvar arasında eğitim almak öğrenciyi olduğu gibi eğitimciyi de kısıtlayacaktır ancak açık havada gerçekleştirilen eğitim çalışmalarında, öğrencinin ve eğitimcinin gözlemleyebileceği çeşitlilik ve örnekler çok daha fazladır. Standartları yükseltmek mümkün ve yapılan araştırmalar bunu daha net bir şekilde ortaya koyuyor.

Bağlanmaya Katkıda Bulunuyor

İnsan ilişkilerine katkıda bulunacak bir eğitim çalışması olduğunu da unutmamak gerekiyor. Açık havada birlikte yemek yaptığınız öğrencilerinizin, yemeği birlikte hazırladıklarını ve bu esnada keyif aldıklarını gözlemleyeceksiniz. Hem dış dünyaya daha yakın oluyorlar hem de aralarındaki iletişimi daha keyifli ve güçlü hale getiriyorlar. Bu onlar için bir eğitim çalışması değil, keyifli bir aktivite ve eğlence anlayışına dönüşüyor ve sıkılganlıklarını da ortadan kaldırabiliyorsunuz.

Doğayı Tanıyalım

Kapalı bir alanda fotoğraflar ile ya da metin bazlı çalışmalar ile doğayı anlatmak pek de etkili olmayacaktır ancak açık havadaki eğitim çalışmalarında hemen yanı başınızdan geçip giden bir kediyi ya da köpeği daha güçlü bir şekilde tasvir edebilir ve çocuklarınız ile paylaşabilirsiniz.

Görerek öğrenmek her zaman için daha etkin bir çalışma olmuştur ve günümüzde bunun örneklerini de daha belirgin bir şekilde görebiliyoruz. Açık havada verilen eğitimde çocuklar doğa ile iç içe olacak ve elde ettikleri örnekleri de gerçek ile bütünleştirebilecektir. Bu keyifli çalışma, onların uzunca bir süre unutamayacağı ve hafızalarından silmek istemeyeceği bir aktiviteye dönüşüyor. Toprağa temas etmek ve doğanın gerçekleri ile karşı karşıya gelmek her çocuk için keyiflidir.

Olumlu Algı Yaratır

Yapılan anketler gösteriyor ki küçük yaştaki çocukların en keyif aldıkları etkinlik, açık havada yapılan eğitim çalışmaları. Yazımızın başında bahsettiğimiz okulun öğrencileri bize bunu anlatıyor ve o anı tekrar tekrar yaşamak istediklerini dile getiriyorlar. Doğaya karşı olan ön yargıların da bu eğitim çalışması ile birlikte ortadan kalktığı düşünülüyor ve en azından çocukların yorumları bu şekilde.

Açık havada yapılan eğitim, özellikle Avrupa ülkelerinde bir hayli popüler ve bunu bir ritüele dönüştürmeyi hedefliyorlar. Ülkemizde de yavaş yavaş uygulanabilir ve en azından aralıklı olarak tercih edilmesi çocukları daha hevesli bir öğrenciye dönüştürecek ve onların eğitimine de büyük ölçüde katkıda bulunacaktır.

Açık havada verilen eğitim yalnızca öğrenciler için değil, eğitimci için de oldukça keyifli bir etkinliğe dönüşüyor ve motivasyon arttırıcı bir öge olduğunu düşünüyoruz. Daha keyifli ders işlemek ve öğrenmeyi güçlü kılmak adına bu bilincin arttırılmasını temenni ediyor ve eğitimcilerimizi de teşvik emek istiyoruz.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER