4 okul müdürü kaynak kitaptan açığa alındı!

4 okul müdürü kaynak kitaptan açığa alındı!

Kaynak kitap kullandırdığı iddiasıyla Vali Coş tarafından görevden alınan Dr. Nuri Bayar Ortaokulu, Mithatpaşa Ortaokulu, Atatürk İlkokulu ve 17 Ağustos İlkokulu müdürleri için okul aile birlikleri tepki gösterdi.

GÖREVDEN ALINDILAR

Vali Hüseyin Avni Coş, devletin dağıttığının haricinde öğrencinin masasında kitap olmayacağını açıklamasının ardından yasağa uymayan okullara karşı soruşturma açıldı. Konuyla ilgili Vali Coş 4 okula müfettiş gönderildi. Hazırlanan rapor sonrasında Dr. Nuri Bayar Ortaokulu, Mithatpaşa Ortaokulu, Atatürk İlkokulu ve 17 Ağustos İlkokulu müdürleri görevlerinden alındı.

BAŞARILI OLAMAYIZ

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Dr. Nuri Bayar Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Sevim Özmen Biz okul aile birliği olarak okulumuzun kaynak kitabı alındığına dair okul müdürümüzün gitmesini istemiyoruz. Vali beye soruyoruz; bize Milli eğitim kitapları verilmediği halde TEOG sınavına 1,5 ay kala kaynak kitapsız nasıl bir başarı elde edeceğimizi soruyoruz. Okul müdürümüzü bu konuyla ilgili sorumlu tutmuyoruz. Biz destek amaçlı etüde gönderdiğimiz için çantalarına kaynak kitaplarını koyuyoruz.

HAKİMİYET MİLLETİNDİR

Bu konuyla ilgili ne okul müdürü ne öğretmenlerimizin suçu yoktur. Bu konuyla ilgili müdür bey öğretmenlerle toplantı yaparak kesinlikle kaynak alınmayacak demiştir. Vali bey, Nuri Bayar Okul Aile Birliği olarak 1 sınıfta 55 kişilik ders yapan öğrencilere nasıl kaynaksız bir başarı elde edebiliriz. Şu sözü unutmayalım hakimiyet milletindir. Nasıl 15 Temmuzda darbeye karşı çıktıysak bugün de okulumuz için mücadele edeceğiz. Gerekirse bu konuda suçu olmayan müdürümüzü teslim etmeyeceğiz şeklinde konuştu.

Vali Coş: Soruşturma açtık

Okul müdürlerinin görevlerinden uzaklaştırılmasıyla ilgili olarak Sakaryahalkın sorularını yanıtlayan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, 4 okulumuzun müdürü görevlerinden uzaklaştırılmıştır dedi.

BASKI YAPIYOR

Yardımcı ders kitapları ile alınan kararı anımsatan vali Coş, Yardımcı ders kitaplarının okullarda okutulmasını kaldırdık. Ancak 4 okulumuzda müdürler ve bazı öğretmenler halen bu kitapların alınması için velilerimize baskı yapıyor dedi.

UZAKLAŞTIRDIK

Konu ile ilgili müfettişlerin görevlendirildiğini belirten Vali Coş, Velilerimizden gelen yoğun şikayetlerle birlikte soruşturma başlattık. Dr. Nuri Bayar Ortaokulu, Mithatpaşa Ortaokulu, 17 ağustos İlkokulu ve Atatürk İlkokulu müdürlerini soruşturma tamamlanana kadar görevlerinden uzaklaştırdık. Soruşturma sonucuna göre hareket edeceğiz dedi.

Sakaryahalk

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER