2.öğretim ders saatleri değişti mi?

YÖK Başkanlığına, ikinci öğretim programlarında öğrenim gören özellikle kız öğrencilerimizden gelen, ikinci öğretim derslerinin başlama ve bitiş saatlerine ilişkin şikayetler ve ders saatlerinin yeniden düzenlenmesine yönelik talepler üzerine konu tekrar tarafımızca ele alınmıştır.

Üniversitelerde ikinci öğretim ders saatlerine ilişkin yaşanılan sorunların değerlendirilmesi neticesinde; öğrencilerin durumları ve görüşleri de dikkate alınarak birinci öğretim derslerinin bitimini takiben ikinci öğretim derslerine başlanabileceği, gerektiğinde hafta sonları da ders konulması suretiyle ikinci öğretim ders saatlerinin üniversiteler tarafından düzenlenebileceği sonuç ve kanaatine varılmıştır.

İkinci öğretim dersleri için herhangi bir başlangıç saati belirtilmeyerek, birinci öğretimin derslerinin bitimini müteakiben olmak kaydı ile ikinci öğretim derslerinin başlangıç saatlerinin belirlenmesi konusu yükseköğretim kurumlarımıza bırakılmıştır.

Yükseköğretim kurumlarımızın bu ve buna benzer konularda tasarrufta bulunabilmelerinin yolunu -tedrici olarak- açmanın doğru olduğunu düşünmekteyiz.

Yükseköğretim Kurulu olarak, önceliğimiz öğrencilerimiz ve onların huzurlu, mutlu bir şekilde iyi eğitim almalarını sağlamaktır. Almış olduğumuz bu kararın bütün öğrencilerimiz için hayırlı olmasını dileriz.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER