23 Nisan tatil mi? 24 Nisanda okullar tatil mi?

23 Nisan tatil mi? 24 Nisanda okullar tatil mi?

23 Nisan hazırlıkları ülke genelindeki tüm hızıyla devam ederken öğrenciler ve veliler 23 Nisanda okulların tatil olup olmadığını merak etmeya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2019 yılı resmi tatiller takvimini internet sayfası üzerinden daha önce duyurmuştu. Peki 23 Nisan resmi tatil mi? 23 Nisanda okullar tatil edilecek mi? İşte merak edilenler

23 NİSANDA OKULLAR TATİL Mİ?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2019 yılında Salı gününe denk geliyor. 23 Nisan MEBnin yayımladığı takvime göre resmi tatil günleri içerisinde yer alıyor.

2019 RESMİ TATİLLER LİSTESİ

23 Nisan 2019 Salı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

01 Mayıs 2019 Çarşamba Emek ve Dayanışma Günü

19 Mayıs 2019 Pazar Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

15 Temmuz 2019 Pazartesi Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü

30 Ağustos 2019 Cuma Zafer Bayramı

28 Ekim 2019 Pazartesi Cumhuriyet Bayramı Arefesi

29 Ekim 2019 Salı Cumhuriyet Bayramı

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMININ TARİHİ

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyetinin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin resmi bayramlarından biridir. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Her 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bütün Dünya çocukları birlikte kutlarlar.

23 Nisan dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. Atatürkün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram şenliklerine yabancı ulusların çocukları da katılır. Atatürk çocuklara çok değer verir, gezilerinde okullara uğrar, ders dinler, sorular sorardı. Bugünün küçükleri yarının büyükleridir. diyen Atatürk, yönetimin bayram süresince öğrencilere bırakılması geleneğini başlattı. 23 Nisanda yönetim birimleri seçimle gelen kurullar bir süre çocuklara bırakılır. Bu güzel gelenek her yıl yinelenir. Her 23 Nisanda bütün Türkiye bir bayram alanı olur. Çocuklar törenlerde konuşmalar yaparlar, şiirler okurlar.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER