22 Nisan Dünya Günü (Google Jesti)

Bugün 22 Nisan 2012 Pazar. Bugünü özel kılan sebeplerden biri, bugünün Dünya Günü olarak kutlanması. Peki Dünya Günü anlamı nedir neden kutlanır. 2013mersin.net olarak ziyaretçilerimizi 22 Nisan Dünya Günü hakkında bilgilendirelim istedik.

22 Nisan Dünya Günü, ilk kez San Franciscoda 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında John McConnell tarafından Dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla ortaya çıktı. Dünya Günü

John McConnellin ilk önerdiği Dünya Günü kutlamaları için tarih ise ekinoks (gece ve gündüzün eşit olduğu) zamanı yani 21 Mart olmuştur. Daha sonra ise, çevre sorunlarına büyük bir kamuoyu ile tepki gösteren ilk hareket Wisconsin Senatörü Gaylord Nelsonun desteği ile 22 Nisan 1970 tarihinde ilk Dünya Günü kutlamaları olarak tarihe geçti.

Bu kutlamalara 20 milyon kişi katılmış, birçok konferanslar ve sempozyumlar düzenlenerek, çevre sorunlarına dikkat çekilerek ABDnin ilk ‘Temiz Hava Yasası ve ‘Temiz Su Yasaları hazırlanmıştı.

İlk Dünya Günü 22 Nisan 1970′de büyük bir katılımla tarihe geçti. Bu kutlamalara 20 milyon kişi katıldı, birçok konferanslar ve sempozyumlar düzenlenerek, çevre sorunlarına dikkat çekilerek ABDnin ilk ‘Temiz Hava Yasası ve ‘Temiz Su Yasaları hazırlandı. Yani bugün daha temiz bir dünyanın 42. yaşındayız

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER