21. yy. Öğretmenlerinin Özellikleri

21. yy. Öğretmenlerinin Özellikleri
21. yy. Öğretmenlerinin Özellikleri

Yeni nesil öğretmenler hakkında konuşacağız ve bu öğretmenlerin ne gibi özellikler taşıdığına bakacağız. Dilerseniz vakit kaybetmeden alt başlıklara geçelim ve konu hakkında sizleri de bilgi sahibi yapalım.

Kişiye Özgü Eğitim

Her öğrencinin farklı bir karaktere ve öğrenme durumuna sahip olduğunu artık daha iyi biliyoruz. Öğretmen merkezli eğitim modeli yerine öğrenci merkezli eğitim modelini benimsemek, yeni dönem öğretmenlerinin en büyük özelliklerinden bir tanesidir. Daha sağlıklı öğrenmek ve daha sağlıklı öğretmek adına bu özelliği mutlaka barındırmanız gerekiyor. Onlar size göre değil, siz onlara göre şekil alacaksınız ve bu sayede elde ettiğiniz verim de bir şekilde artacaktır. Belki kısa vadede değil ancak uzun vadede kesinlikle fayda sağladığınızı göreceksiniz.

Öğrencilerinin Üretici Olduğunu Bilir!

Yeni nesil çocuklardan da bahsetmek gerekiyor. Onları anlamak için yeterli donanıma sahip misiniz? Artık her biri sosyal medyayı kusursuz bir şekilde kullanıyor ve hatta blog yazarı olanlar bile var. Peki ya siz teknolojiye ne kadar yakınsınız? 21. Yy öğretmen modeli, öğrencileri ile bu konuda da sohbet edebilmeli ve hatta onların isteklerine doğru bir biçimde yanıt verebilmelidir. Geleneksel öğretmen olmaktan vazgeçin ve çağa ayak uydurmayı deneyin. Bu sayede daha başarılı olacak ve öğrencileriniz için de daha fazla anlam ifade edeceksiniz.

Teknolojiye Yakınlık

Dijital dünyayı takip etmiyorum gibi bir lüksünüz yok. Az önce de ifade ettiğimiz gibi eğer yeni dönem eğitimcilerinin arasında yer almak istiyorsanız sizle de dijital dünya konusunda çok fazla araştırma yapmak durumundasınız. Aksi takdirde geri planda kalacak ve öğrencilerinize yetişme konusunda kendinizi yetersiz hissedeceksiniz.

İşbirliği Yapın

Yalnızca eğitimci dostlarınız ya da müdürünüz ile değil, öğrencileriniz ile de iş birliği yapmak zorundasınız. Yeni dönem eğitimciler, öğrencilerinin fikirlerine ve eleştirilerine önem veriyor ve kendilerini bu eleştiriler doğrultusunda geliştiriyorlar. İletişime her daim açık olmanız gerekiyor ve öğrencileriniz ile yapacağınız iş birliği neticesinde ortaya çok daha muazzam sonuçlar çıkacaktır.

Bu iş birliği, öğrencilerinizin size karşı daha saygılı ve daha samimi olmasına da yardımcı olacaktır. Unutmayın! Güçlü ve sağlıklı bir iletişim her şeyin üstesinden gelir ve amacınız da tam olarak bu olmalıdır.

Yenilikçi

Durağan ya da sıradan olmak gündelik hayatlarınızda olduğu gibi eğitim hayatınızda da sizlere herhangi bir şey katmayacaktır. Amiyane tabirle öğrencileriniz zehir gibi ve yeni dönemde onların ne kadar aktif olduklarını sizler de çok iyi biliyorsunuz. Yenilikçi olmak zorundasınız. Gündemi takip etmeli, yeni eğitim modellerine ayak uydurmalı ve daha da önemlisi teknolojiye adapte olmalısınız. Geleneksel olmak özellikle şu dönemde sizlere ve öğrencilerinize hiçbir şey katmayacak ve kazandırmayacaktır. Öğrenciler, kendileri ile sohbet edebilen ve konuşabilen öğretmenlere ihtiyaç duyuyor ve bu ihtiyaçlarına yanıt verdiğiniz takdirde başarılı sonuçlar elde edeceğinizi düşünüyoruz. Onların görüşlerini es geçmeyin ve sabırlı bir şekilde dinleyin. Eğer hoşunuza giden bir fikir olursa birlikte irdeleyin ve üzerine gidin.

Sürekli Öğrenmeye Devam

Zamanımız bol. Okuldan çıktığınızda öğrenmeyi ya da öğretmeyi bırakmayın. Günün en az 1 saatini kişisel gelişiminize ayırın. Öğrencilerinize neler verebileceğinizi düşünün. Eğer hiçbir şey yapamıyorsanız kitap okuyun. Kişisel gelişiminiz hem sizler hem de öğrencileriniz için büyük bir önem taşıyor. Onların beklentilerine doğrudan yanıt vermek istiyorsanız eğer kendinize de zaman ayırmalı ve gelişime katkı sağlamalısınız. Aksi takdirde yerinizde sayacak ve sıradan bir eğitimciye dönüşeceksiniz.

Yazar:Sorubak.Com

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER