2021 LGS tercih sonuçları açıklandı.

2021 LGS tercih sonuçları açıklandı.

Sınavlı okullarda doluluk oranı yüzde 95

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan sınavlı okullar yüzde 95,22 oranında doldu. Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri ve Anadolu liseleri yüzde 100 oranında dolarken Anadolu imam hatip liselerinde doluluk oranı yüzde 98,27 ve mesleki ve teknik Anadolu liselerinde doluluk oranı yüzde 77 olarak gerçekleşti. Öğrencilerin yüzde 92si tercih ettikleri ilk 3 liseden birisine yerleşti 2020 yılında sınavsız yerel yerleştirme kapsamında liselere yerleşen öğrencilerin ilk üç tercihlerinden birine yerleşme oranı %91,6 iken bu oran 2021 yılında %91,98e yükseldi.

Son üç yıldır bu oranın sürekli artması yerleşen öğrencilerin memnuniyetlerinin arttığını göstermesi bakımından oldukça önemli bir göstergedir. Yerleşme oranındaki yükseklik aynı zamanda MEBin süreci tüm zorluklara rağmen ne kadar başarılı bir şekilde yürüttüğünü göstermektedir. Lise türlerinde ilk üç tercihe yerleşme oranı yükseldi

Sınavsız yerleştirmede Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi ile mesleki ve teknik Anadolu lisesine yerleşen öğrencilerin ilk üç tercihlerine yerleşme oranları hem okul türlerine yönelik bilinçli yönelimi göstermesi bakımından hem de genel olarak sınavsız yerleştirmede öğrencilerin memnuniyetlerini göstermesi açısından çok önemlidir.