2019 LGS Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak?

2019 LGS Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak?

TERCIH ISLEMLERI
a) 8inci sinifi basariyla tamamlayan veya mezun durumda olan ögrenciler, yerlestirme islemleri için tercih ve yerlestirmeye esas nakil basvurusunda bulunabilecektir.
b) Tercih islemi ögrenci ve velisi tarafindan https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapilabilecektir. Yapilan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatilacaktir.
c) Sinava giren ve Merkezî Sinav Puanina sahip olan ögrenciler dâhil tüm ögrenciler yerel yerlestirme ile ögrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadir. Yerel Yerlestirme Ile Ögrenci Alan Okullar ekranindan tercih yapilmamasi durumunda, ögrencilere Merkezî Sinavla Ögrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekrani açilmayacaktir.
ç) Özel ortaögretim kurumlarina ve yetenek sinavi ile ögrenci alan okullara kesin kayit islemini tamamlamis ögrenciler, tercihte bulunamayacaktir.
d) Ögrenciler; Merkezî Sinav Puani Ile Ögrenci Alan Okullar, Yerel Yerlestirme Ile Ögrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sinava girmeyen ögrenciler ise Yerel Yerlestirme Ile Ögrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
e) Ögrenciler, ilk olarak Yerel Yerlestirme Ile Ögrenci Alan Okullar ekranindan tercih yapacaklardir. Yerel Yerlestirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayit Alanindan seçmek kaydiyla ögrenciler en fazla 5 (bes) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapilan tercihlerde; ayni okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu Imam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerlestirme ile ögrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayit islemini tamamlayan ögrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sinavla ögrenci alan okullar için açilacak Merkezî Sinavla Ögrenci Alan Okullar ekranindan en fazla 5 (bes) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranindan da en fazla 5 (bes) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Ögrencilerin, Merkezî Sinavla Ögrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerlestirme tercihi yapmasi zorunludur.
f) Sinava katilmayan ögrencilere Merkezî Sinavla Ögrenci Alan Okullar tercih ekrani açilmayacaktir.
g) Yerel yerlestirme tercih ekraninda okullar;
Yesil renk, Kayit Alaninda ögrenci için ikamet adresinin bulundugu Kayit Alaninda yer alan okullari belirtir.
Mavi renk, Komsu Kayit Alaninda ögrenci için ikamet adresine göre Komsu Kayit Alaninda yer alan okullari belirtir.
Kirmizi renk, Diger ise ögrenci için ikamet adresine göre bulundugu Kayit Alaninda ve Komsu Kayit Alaninda olmayan il içindeki diger kayit alanlari ile il disindaki kayit alanlarinda bulunan okullari belirtir.

g) Yerlestirmeye esas nakiller, Tercih ve Yerlestirme Takviminde belirtilen tarih ve sürelerde 2 (iki) dönemde yapilacaktir. Her dönemde; Merkezî Sinav Puani ile ögrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), yerel yerlestirmeyle ögrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), pansiyonlu okullar için de en fazla 3 (üç) okul tercihi yapilabilecektir.
h) Yerel yerlestirme ile ögrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerlestirmede tercihine yerlesen ögrencilerin, yerlestirmeye esas nakil tercih dönemlerinde Kayit Alanindan okul ve farkli tür tercih etme zorunlulugu bulunmayacaktir. Ancak, tercihlerine yerlesemeyen ögrenciler, yerlestirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 (iki) okulu Kayit Alanindan seçmek kaydiyla en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapilan tercihlerde ayni okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu Imam Hatip Lisesi) en fazla 2 (iki) okul seçilebilecektir.
i) Ögrenciler, ayrica istemeleri hâlinde yerlestirmeye esas 2nci nakil basvuru döneminde Meslekî Egitim Merkezlerini de tercih edebileceklerdir.
i) Tercih islemleri, Bakanligimiz http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayimlanan tercih listesinde yer alan okullara göre ögrenci ve velisi tarafindan 01-12 Temmuz 2019 (17.00ye kadar) tarihleri arasinda yapilacaktir.
j) Elektronik ortamda tercih islemlerini yapamayanlar için okul müdürlükleri, tercih islemlerini ögrenci velisinin talebi üzerine, velinin doldurup imzalayarak verdigi Yerlestirme Tercihleri Için Ön Çalisma Formu EK-1e bagli kalarak veli adina yapacaktir (12 Temmuz 2019 saat 17.00ye kadar).
k) Açik ögretim ortaokulu ögrencileri ile yurt disindan sinava giren ögrenciler tercihlerini, bu kilavuzun Genel Açiklamalar bölümünde yer alan hükümler dogrultusunda yapacaklardir.
l) Yerlestirmeye esas nakil islemi için; tercih basvurulari 29 Temmuz-02 Agustos 2019 ve 05- 08 Agustos 2019 tarihlerinde saat 17.00ye kadar yapilabilecektir. Her nakil döneminde ögrenciler, her gruptan en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabileceklerdir.
m) Yerlestirmeye esas nakil tercih basvurularinin alinmasi sürecinde özel ortaögretim kurumlarina kayit ve nakil islemleri yapilabilecektir.
n) Yerlestirmeye esas nakil basvurulari, tercih edilecek okulun bos kontenjanina bakilmaksizin herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlügüne basvurarak yapilabilecektir.
o) Tercihler okul müdürlügü tarafindan elektronik ortamda onaylanacaktir. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylama isleminden önce yapilacaktir. Onaylama islemi yapildigi anda ögrencinin tercih islemi tamamlanmis olacaktir. Ögrenci velisi düzeltme veya iptal islemi için takvimde belirtilen tercih süreleri içerisinde okul müdürlügüne basvurarak basvurunun düzeltilmesi veya iptal talebinde bulunabilecektir. Tercih Basvuru Durumu Iptal olarak görünen ögrenciler yerlestirme islemlerine dâhil edilmeyecektir.
ö) Tercihlerin, tercih ve yerlestirme kilavuzuna uygun olarak elektronik ortamda hatasiz ve eksiksiz bir sekilde yapilmasi gerekmektedir. Tercih listesinden ögrenci velisi, onay isleminden ise okul müdürlügü ile veli birlikte sorumludur.
p) Yerlestirme Tercihleri Için Ön Çalisma Formu EK-1 veli tarafindan doldurulup imzalandiktan sonra tercihler, sisteme okul müdürlügü tarafindan girilerek onaylandiktan sonra iki nüsha çiktisi alinacak, bir nüshasi imza karsiligi veliye verilecek ve diger nüshasi okulda saklanacaktir.
r) Tercih ve yerlestirme islemleriyle ilgili tüm bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr ile https://e­okul.meb.gov.tr adreslerinden yapilacaktir. Velilerin tercih ve yerlestirme islemleri süresince bu adresleri takip etme yükümlügü vardir.
s) 01-12 Temmuz 2019 tarihlerinde Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlügü koordinasyonunda olusturulan tercih danismanligi komisyonlari tarafindan talep eden ögrencilere tercih danismanligi hizmeti verilecektir.
s) Tercih yapmayan veya tercihleri dogrultusunda hiçbir tercihine yerlesemeyen ögrenciler, açik ögretim kurumlarina yönlendirilecektir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER