2019 LGS sonuçları bu hafta açıklanacak

2019 LGS sonuçları bu hafta açıklanacak

LGS sonuçları ile ilgili MEB son dakika açıklaması araştırılıyor. LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Lise Giriş Sınavı 2019 yılında 1 Haziran tarihinde gerçekleştirildi. Sınava giren adaylar heyecanla kaç puan alacaklarını beklemeye başladılar. Sonuçlar açıklanmadan önce de sınav sorularına ve cevaplarına bakarak tahmini puanlarını hesaplıyorlar. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 Haziran 2019 Cumartesi günü yapılan merkezi sınavın soru ve cevap anahtarları http://meb.gov.tr adresi üzerinden erişime açıldı. Sonuçlar ile ilgili detaylara haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

LGS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkezî Sınav sonuçları 24 Haziran 2019 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun cevabı, 1 Haziran günü yapılan sınavın ardından internette en çok araştırılanlar arsında ilk sıralarda yer alıyor. Liseye Geçiş Sınavı LGS 2019un ardından sonuçların açıklanacağı tarih Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Peki, LGS 2019 sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte cevabı...

LGS 2019 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından yayınlanan tercih kılavuzuna ve puanlarına göre tercihlerini yapacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından açıklanan tarihe göre sonuçlar 24 Haziranda açılanacak. Sonuçlar meb.gov.tr adresinde olacak.

LGS 2019 SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS tercih kılavuzu, sınav sonuçlarının MEB tarafından açıklanmasının ardından yayınlanacak. LGS sınav sonuçları 24 Haziran 2019 tarihinde açıklanacak. Bu bilgiler doğrultusunda LGS tercih işlemlerinin, 24 Haziran tarihinden sonra başlaması bekleniyor.