2016 LYS başvuruları için son gün 14 Nisan 2016

2016 LYS başvuruları için son gün 14 Nisan 2016

2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında Merkezimiz tarafından yapılan 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuru yapabileceklerdir.

LYSlere girme hakkı kazanan adaylardan, LYSlere başvuru yapmak isteyenlerin, 1-14 Nisan 2016 tarihleri arasında LYS başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvuru işlemleri, bir başvuru merkezinden başvuru yapacak adaylar için 14 Nisan 2016 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYMnin İnternet sayfasından İnternet aracılığıyla bireysel başvuru yapacak adaylar için 14 Nisan 2016 tarihinde saat 23.59da sona erecektir.

Ödeme İşlemleri:Başvurusunu bir Başvuru Merkezinden yapan adaylar, 3,00 TL Başvuru Hizmeti Ücreti ödeyeceklerdir. Adayın girmek istediği her bir LYS için 35,00 TLdir. (Farklı alanlarda puan türlerinin hesaplanabilmesi için, adayların 2016-LYSlerin tamamında sınava girmeleri önerilmektedir.)

LYS başvuruları ile sınav ücreti bilgileri ÖSYS Kılavuzunda yer almaktadır.
Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 15 Nisan 2016 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYMnin İnternet sayfasında yer alan ÖDEMELER alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 15 Nisan 2016 tarihinde saat 23.59da sona erecektir. Ücret ödeme için son gün, 15 Nisan 2016 olup başvuru süresi uzatılmayacaktır.

Bilgi Güncelleme: ÖSYM başarısız kayıt işleminden sorumlu değildir. Adaylar, başvuru işlemlerini yaptıktan sonra sınava ilişkin bilgilerini (sınav merkezi tercihi vb.), başvuru süresi içinde (1-14 Nisan 2016 tarihleri arasında) ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile değiştirebileceklerdir. Başvuru süresi tamamlandıktan sonra bu bilgilerde değişiklik yapılamaz. Merkezimize gönderilen değişiklik/düzeltme taleplerini içerir dilekçeler işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz.

LYSler için ayrı bir kılavuz bulunmamaktadır. Ekte yer alan2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, LYSlere ilişkin tüm ilke ve kuralları kapsamaktadır. Adaylar, başvuru yapmadan önce bu kılavuzu dikkatle incelemelidir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER