2016 EKPSS tercih kılavuzu

2016 EKPSS tercih kılavuzu

2016/1 EKPSS/KURA ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca yapılan 2016 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.

Adaylar tercihlerini 13-22 Temmuz 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYMye gönderebileceklerdir. ÖSYM internet adresinden (www.osym.gov.tr) tercih gönderme işlemleri 22 Temmuz 2016 tarihinde, saat 23.59da sona erecektir.

Adayların, tercihte bulunabilmeleri için, 2016-EKPSSye girmiş veya 2016-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerekmektedir. Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYMye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYMye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır.

Kuraya, 657sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşıyan adaylar başvurabilecektir. (Askerde bulunan adaylar tercihyapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

EKPSS/kuraya; Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun en az % 40 ve üzerinde çalışabilir engelli olanlar başvurabileceklerdir. Sağlık kurulu raporlarında % 40tan daha az engelli olduğu belirtilen adaylar EKPSS ve kuraya başvuramazlar.

2016 EKPSSde;

* ortaöğretim düzeyinde sınava giren; ancak, sınava başvurduğu dönemde ön lisans/lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (2016-EKPSSye başvurunun son günü olan 9 Mart 2016 tarihive öncesinde bir ön lisans veya bir lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar),

* ön lisans düzeyinde sınava giren; ancak, sınava başvurduğu dönemde lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (2016-EKPSSye başvurunun son günü olan 9 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar),

* kura ileyerleştirme için başvuru yapan ancak, 9 Mart 2016 tarihi ve öncesinde almış olduğu ortaöğretim, ön lisans, lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (2016-EKPSSyebaşvurunun son günü olan 9 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir ortaöğretim kurumundan, bir ön lisans programından veya bir lisans programından mezun olan adaylar)

bu tercih işlemlerinde tercih yapmaları sistem tarafından engellenmiştir.


Adayların tercih öncesi Ek e yer alan 2016 EKPSS/KURA ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

2016 EKPSS/KURA İLE ENGELLİ MEMUR YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU


  • Genel Bilgiler
  • TABLO-1.İlkokul/Ortaokul/İlköğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar
  • TABLO-2.Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar
  • TABLO-3.Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar
  • TABLO-4.Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar
  • Özel Koşullar
  • İlköğretim/Ortaokul/İlkokul Mezunları İçin Nitelik Kodları
  • Ortaöğretim Mezunları İçin Nitelik Kodları
  • Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları
  • Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları
  • Mezun Olunan Ortaöğretim Alan/Dalı
  • Mezun Olunan Ön Lisans Programı
  • Mezun Olunan Lisans Programı
  • Dilekçe

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER