2015 TEOG sınavında tercih sayısı 25 olacak

TEOG Sınavı yerleştirmeleri:

Bakan Avcının açıklamaları:

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) yerleştirmelerinde Avcı, geçen yıl yapılan uygulamadan çıkarılan sonuçlar ve geri dönüşlere bakılarak bazı düzenlemeler yapıldığını söyledi.

Özel okulların hangi kurallarla öğrenci alacaklarını yönetmeliklerinde belirtmeleri halinde bir kısmının baştan resmi okullara tercih yapmalarının gerekmeyeceğini vurgulayan Avcı, ilave bir kayıt alma, kayıt değiştirme külfetinden kurtardıklarını ifade etti.

Ayrıca öğrencilerin en yakın okula yerleştirilmesine ilişkin de tedbirler aldıklarını dile getiren Avcı, Bununla ilgili yaptığımız yönetmelik çalışmasını sitemizden açıklıyoruz. Oradan, sizlerden, kamuoyundan, öğrencilerimizden, öğretmenlerimizden, eğitim yöneticilerimizden, eğitim uzmanlarımızdan, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarımızdan gelecek tepkiler, cevaplar, öneriler eleştiriler değerlendirmeler ışığında o düzenlemelere son şeklini vereceğiz dedi.

- TEOG Sınavında tercih sayısı 25e çıkacak

Bakan Avcı, iki tercih listesini teke indirdiklerini, tercihleri de 15 en 25e çıkardıklarını kaydetti. Avcı, bütün bunları da kamuoyunun ve bütün paydaşlarının görüşüne açtıklarını, önerileri beklediklerini bildirdi.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER