2014 PYBS başvuru kılavuzu yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı (PYBS) Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzu yayımlandı.

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ

PYBSyi kazanan öğrencilerin parasız yatılılığa veya bursluluğa yerleştirilmeleri ve YBOdan parasız yatılı olarak mezun olan öğrencilerin sınavsız parasız yatılılığa yerleştirilmeleri ile ilgili usul ve esaslar yer almaktadır.
5, 6, 7, 9, 10 ve 11inci sınıflara yönelik olarak PYBS, 22 Haziran 2014 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00da, MEB YEĞİTEK tarafından yapılacaktır.

PYBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkekte yapılacaktır.

5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11inci sınıfların sınav başvurusu; 17-28 Mart 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. Ancak, 8inci sınıf öğrencileri ayrıca PYBSye katılmayacak olup sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini bu tarihler arasında okul müdürlüklerine ibraz edeceklerdir.

Parasız yatılılık ve bursluluk hakkından yararlanmak için sınava giren öğrenciler, 06-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında okul müdürlüklerine başvurarak tercihlerini yapacaklardır. Tercih yapmayan öğrenciler bu haklarından yararlanamazlar.

8inci sınıf öğrencileri için ayrıca PYBS yapılmayacak olup, bu öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar kullanılarak parasız yatılılığa ve bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacaktır.
Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8inci sınıf öğrencileri, başvuru şartlarını öğrenmek üzere halen eğitim gördükleri okul müdürlüklerinden bilgi alarak, başvuru için gerekli belgeleri hazırlayacaklardır. Tercih döneminde ise tercihlerini okul müdürlüklerinden yapacaklardır.

Öğrenciler PYBS Kılavuzuna ve ilgili mevzuata, http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşabilecektir.
Sınav başvurusunun yapılabilmesi için öncelikle öğrencinin e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.
Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri parasız yatılılık ve bursluluktan yararlanamazlar.
Tutuklu ve hükümlü öğrenciler parasız yatılılık ve bursluluk sınavına başvuramazlar.

Özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler PYBSye müracaat edebilirler; ancak sınavı kazananlar MEBe bağlı resmî okul/kurumlarında (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) öğrenimlerine devam etmeleri halinde bu haklarından yararlanabilirler.

Parasız yatılılık ve bursluluk kaydını kılavuzda belirtilen kayıt süresi içerisinde yaptırmayan öğrenciler bu haklarından vazgeçmiş sayılır.
Parasız yatılılığa hak kazandığı okula süresi içinde parasız yatılı kaydını yaptırmayan öğrencilerin ilgili yönetmelik gereğince parasız yatılılıktan bursluluğa geçirilmesi mümkün değildir.
Parasız yatılı olarak öğrenimine devam eden öğrencilere ayrıca burs verilmez.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER