2014 KPSS lisans başvuru kılavuzu yayımlandı

2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde, 05-06 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacaktır. 2014-KPSS kapsamında; Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz 2014 tarihinde, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacaktır.

2014-KPSSye lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabileceklerdir. Bir lisans programından mezun olan veya mezun olabilecek durumda olan adaylardan Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyenler ile Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de 2014-KPSSye başvuru yapmaları gerekmektedir. Tüm adayların 2014-KPSSnin Cumartesi Sabah oturumuna katılmaları zorunludur.

2014-KPSSye (ÖABT/DHBT dâhil) başvurma işlemleri, 05 Mayıs 2014 başlayacak, 14 Mayıs 2014 tarihinde sona erecektir. Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecektir. Başvuru merkezleri ÖSYMnin http://www.osym.gov.trİnternet adresinde yayımlanacaktır. Başvuru süresi uzatılmayacaktır. Başvuru süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adayların 05-06 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacak 2014-KPSSye, 20 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak ÖABTye ve 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT-Lisans) katılmaları mümkün değildir.

Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvurma süresi içinde ÖSYMnin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşacaklardır. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

KILAVUZU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

2014-KPSS Lisans Kılavuzunda başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomaların denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen 6 Kasım 2010 tarih ve 27751 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği ile Yükseköğretim Genel Kurulunun 01.03.2013 tarihli kararı uyarınca, yurt dışında alınan diplomaların denkliğinin kabul edilebilmesi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Öğretmenlik Meslek Bilgisi alanında başvuran adaylardan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca haklarında sınava girme kararı alınanların KPSS Eğitim Bilimleri Sınavına girmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki adayların da 2014-KPSSye kılavuzdaki kurallara uygun olarak başvuru yapmaları gerekmektedir.

Adayların başvurularını tamamladıktan sonra başvuru süresi içinde ÖSYMnin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru bilgilerini kontrol etmeleri gerekmektedir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER