2013 YGS-LYS din kültürü sınav konuları

2013 YGS-LYS  din kültürü sınav konuları

2013 YGS ve LYSde sorulacak sorularla ilgili olarak 2013 LYS soru sayıları değişti ve 2013 YGS soru sayıları değişti. haberlerini yapmıştık.

ÖSYM 2013 YGS sınavında Tarih ve Coğrafya dersinden 2 soru, felsefe dersindende 1 soru azaltmış yerine 5 din kültürü ve ahlak bilgisi sorusu getirmişti. Aynı şekilde LYS Coğrafya Testinden 2 ,Psikoloji,Sosyoloji,Mantık Testlerinde 2şerli soru azaltılarak yerine Dinkültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 8 soru soru soracağını 2013 YGS-LYS kılavuzunda açıklamıştı.

Öğrencilerin şimde en çok merak ettiği konu YGS ve LYS Din Kültürü müfredatı. Hangi konulardan soryu gelecek? Bilgiye dayalı mı? Yoruma dayalı mı soru gelecek?

ÖSYM Başkanı Ali DEMİR bir açıklamasında şöyle demişti.Alevi, Hıristiyan veya Yahudi öğrenciler bu soruları nasıl cevaplayacak? Onlar için de zorunlu mu? sorusuna, O konuda yorum yapmam doğru olmaz. Bu YÖK Genel Kurulunun kararı ve biz de uygulayıcısıyız. Biz sadece kılavuzu yayınladık dedi. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini üniversite sınavlarında sorma kararı alan YÖK yetkilileri sınavlarda ihtisas gerektiren değil, genel sorular sorulacak

Sorular Din Kültürü ile alakalı olacak. Zaten sorular hazırlanırken de öğrencilerin bütünü dikkate alınacak. Müşterek din kültürünü temsil eden sorular yer alacak. Örneğin namaz sorulmayacak. Mezheplere yönelik soru sorulmayacak. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi zaten ilkokul 4. sınıftan lise son sınıfa kadar zorunlu ders ve Anayasada da böyle. Sınava giren her öğrencinin cevaplayabileceği sorular sorulacak. Öğrenci herkesin girmek zorunda olduğu YGSde din sorularını cevaplayacak ama LYSde çok farklı test türleri olduğu için LYS-4 sınavına girmeyecekse din sorularını da yanıtlamayacak.

ÖSYM başkanının açıklamalarını dikkate aldığımızda sorularınn bilgiden çok yorumlamaya dayalı olacağı kanaatine varıyorum. 2013 YGS-LYSde ilk defa uygulanacak olan din kültürü sınav soruları herkes için merak konusu.


NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER