2013 YGS sınav giriş belgesi öğrenme

2013 YGS sınav giriş belgesi öğrenme

2-15 Ocak 2013 tarihleri arasında başvuruda bulunduğumuz 2013 YGS sınavının 2013 YGS sınav giriş yerlerinin bu hafta açıklanması beklenmektedir.

Sınavsız geçiş hakkı olmayan bütün lise öğrencilerinin akademik kariyerini devam ettirmek için girmek zorunda olduğu YGS 24 Mart 2013 pazar günü yapılacaktır.

2013 YGSye girecek adaylar YGS başvurularında sınav giriş merkezlerini seçerken kendi illeri ilk sırada olmak üzere yakın illerdeki sınav merkezlerini de seçerek 2013 ygs başvurularını yapmışlardır. Bu ygs sınav giriş merkezleri şu şekildeydi :

24 Mart 2013 tarihinde yani 21 gün sonra düzenlenecek olan 2013 YGS sınavına hangi adayın nerede gireceğinin bu hafta içerisinde ÖSYM in Aday İşlemleri sistemi üzerinden ulaşabileceklerdir.

http://ais.osym.gov.tr adresine ulaşan adaylar aşağıdaki pencerede yer alan Aday İşlemleri Sistemine ulaşmak için lütfen tıklayınız bağlantısına tıklayacaklardır.

Yukarıdaki bağlantıya tıklayan adayların karşısına aşağıdaki ekran gelecektir. 2013 YGS adayları aşağıdaki ekrana TC kimlik numaralarını ve ÖSYM tarafından verilmiş olan Şifreyi yazarak sisteme giriş yapacaklar. (Şifresini unutan adaylar Şifremi Unuttum bağlantısını kullanarak şifrelerini yenileyebilirler. Şifremi unuttum kısmındaki bilgilerini de unutan adaylar kendilerine en yakın ÖSYM bürosundan şifrelerini yenileyebilirler.)

Yukarıdaki bölümden ÖSYM ais sistemine giriş yapan adaylar İşlem Yapmak İstediğiniz Aktif Sınav kısmından 2013 YGSyi seçerek açılan sayfadan Sınav Giriş Bilgilerim bağlantısını kullanarak 2013 ygs sınav giriş yerlerini öğrenebilirler. Bu sayfayı yazdırmanız gerekmektedir.

24 Mart 2013 YGS sınav gününden önce sınava gireceğiniz sınav merkezini gidip görmeniz, evinizden 2013 ygs sınav merkezine ulaşım olanaklarını, ulaşım araçlarının saatlerini öğrenmeniz 2013 ygs günü zaman kaybı yaşamanızı engelleyecektir. Bu sayede 2013 ygs sınavına daha sakin ve motive olmuş bir durumda girebilir, ygs başarınızı artırabilirsiniz.

2013 YGSde bütün üniversite adayı öğrencilerine sorubak.com olarak başarılar dileriz.

Ayrıca YGS puan hesaplama sayfamızdan netlerinize göre 2013 ygs puanlarınızı hesaplayabileceğinizi unutmayınız.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER