2013 YGS cevap kağıdı nasıl doldurulmalıdır?

2013 YGS cevap kağıdı nasıl doldurulmalıdır?

2013 YGS sınavı 24 Mart 2013 tarihinde yapılacak. 2013 YGS yaklaştıkça öğrencilerin heyecenıda bir kat daha arttı. 2013 YGS Puan Hesaplama sayfamızda puan hesaplama işleminizi online olarak hesaplayabilirsiniz. Bu puan hesaplama sayfamızda hem 2013 YGS-LYS puan hesaplama işlemini hemde diploma puanına göre okuldan gelecek puanınızı hesaplama imkanınız var.

Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Mezunu Rehber Öğretmenimiz Ayhan DEMİR ,YGS ve LYS ile ilgili sorularınıza Sorubak Rehberlik Servisi bölümümüzde cevap veriyor. Sorubak Rehberlik Servisimizde şu ana kadar YGS-LYS sınavı ile ilgili 9700den fazla soru cevaplandı.

Özellikle sınava ilk defa bu yıl giren 12.sınıf öğrencilerimizin sınav anında cevap kağıdı üzerinde yapacakları işlemleri bilmeleri son derece önemlidir. Sınavınızın geçerli olasak sayılması açısında aşağıda belirtilen husulara titizlikle uymanızı tavsiye ediyorum.

YGS Cevap Kâğıdının Başlık Kısımlarının Doldurulması: Cevap kâğıtlarına her adayın fotoğrafı, T.C. Kimlik Numarası, adı ve soyadı basılı olacaktır. Adaylar ilk olarak, verilen cevap kâğıdının kendilerine ait olup olmadığını kontrol edeceklerdir. Verilen cevap kâğıdı kendisine ait olmayan aday, salon başkanına başvurarak kendi adına düzenlenmiş cevap kâğıdını edinecektir. Daha sonra tüm adaylar kendilerine verilen soru 14 kitapçığının üzerinde basılı soru kitapçık numarasını cevap kâğıdı üzerindeki ilgili alana yazıp kodlayacak, numarayı doğru yazıp kodladığını soru kitapçığı ve cevap kâğıdı üzerinde yer alan ilgili alanda da onaylayacaktır. Soru kitapçığı numarası yazılıp kodlanmayan veya yanlış yazılıp kodlanan cevap kâğıtlarının değerlendirilmesi mümkün değildir. Bu işlemlerin eksiksiz ve doğru olarak yapılmasının sorumluluğu adaya aittir.

Her aday sınavda kendi fotoğrafının ve kendi kimlik bilgilerinin bulunduğu (kendisine ait) cevap kâğıdını kullanmak zorundadır. Başka bir adaya ait cevap kâğıdını kullanan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır (Cevap Kâğıdı Örneği şekil 6da gösterilmiştir.).

YGS Cevapların İşaretlenmesi: Soru kitapçığındaki bütün sorular çoktan seçmeli sorulardır. Her soru için beş farklı seçenek verilmiştir. Bu seçeneklerden yalnız biri sorunun doğru cevabıdır. Cevaplar cevap kâğıdına işaretlenecektir. Soru kitapçığında işaretlenen cevaplara hiçbir işlem yapılmaz. Doğru cevap olarak işaretlenecek seçeneği gösteren yuvarlak alan dışarıya taşırılmadan, tam olarak doldurulmalıdır. Bir soru için birden çok cevap işaretlenmiş ise o soruya verilen cevap yanlış sayılacaktır.

Bir soruya verilen cevabın değiştirilebilmesi için, yanlış konulmuş işaretin temiz bir şekilde silinmesi gerekir. Cevap kâğıdını değerlendiren optik okuyucu, iyi silinmemiş işareti de okuyabilir. Özellikle, verilen
bir cevap silinip yerine başka bir cevap işaretlenmediğinde bu işaret çok iyi silinmiş olmalıdır.

DİKKAT: İşaretlediğiniz bir cevabı değiştirmek istediğinizde, silme işlemini çok iyi yapmanız gerektiğini unutmayınız.


SINAVIN SONUNDA ADAYLAR NELER TESLİM EDECEKLERDİR?

Sınavını tamamlayan her aday kullandığı soru kitapçığı ile cevap kâğıdını salondaki görevlilere teslim edecektir.Soru kitapçığı ve cevap kâğıdının salon görevlilerine eksiksiz olarak teslim edilmesinin sorumluluğu adaya aittir.

Soru kitapçığı veya cevap kâğıdı eksik çıkan adayın sınavı geçersiz sayılır. Adaylar isterlerse salon görevlilerinin, cevap kâğıtları ile soru kitapçıklarını paketlemelerini izleyebilirler.

Sorubak.Com

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER