2013 SBS ve PYBS uygulaması Genelgesi

2013 SBS ve PYBS uygulaması Genelgesi
T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü
Sayı : 39339088/480.01/1198132 31/05/2013
Konu: SBS ve PYBS uygulaması
GENELGE
2013/16
08 Haziran 2013 Cumartesi günü 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile 09 Haziran 2013 Pazar günü 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katılacağı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavları (PYBS) yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde Türkiye saati ile saat 10.00da bağlayacaktır. Sınav öncesi hazırlıklarda ve smav uygulama süreçlerinde gerekli tedbirlerin alınması önem arz etmektedir.
Bu sebeple;
A- Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından:
1. Sınavlarını hazırlık adamasından sonuçların ilanına kadar geçecek süreçte gerekli planlama ve uygulamalar ilgili mevzuata göre titizlikle gerçekleştirilecektir.
2. Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde her türlü güvenlik önlemleri alınacaktır.
B- II ve ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından:
1. Smav öncesi, smav uygulaması ve smav sonrası aşamalarda güvenlik önlemlerinin alınması için, emniyet görevlileri ile gerekli iş birliği yapılacaktır.
2. Smav evrakının saklanacağı saklama odalarının güvenliğinin sağlanmasında emniyet müdürlükleri ile iş birliği yapılarak evrakın bulunduğu süre boyunca saklama odasının bulunduğu binanın çevresi, girişleri ve kapısmm kontrol altında tutulması nöbet uygulaması yapılarak sağlanacaktır.
3. Smav evrakının saklama merkezlerinden smav yapılacak okullara sevkıyatı ve geri Dönüşü esnasında kuryelerle birlikte emniyet görevlilerinin de bulunması sağlanacaktır.
4. Sınav yapılacak okullara, millî eğitim müdür yardımcısı, şube müdürü veya eğitim denetmenlerinden bir kişi Bina Sınav Sorumlusu olarak görevlendirilecektir. Bina sınav sorumluları görevli oldukları binalarda sınavın usulüne uygun olarak gerçekleşmesi için Gerekli tedbirleri alarak, sınavdan sonra hazırlayacakları raporları II Sınav Koordinasyon Kuruluna ileteceklerdir. İl Sınav Koordinasyon Kurulunca incelenen raporlarda mevzuata
uygun olmayan uygulamalar etg_sinav@meb.gov.tr e-Posta adresine gönderilecektir.
5. Sınavlarda salon başkanı ve gözetmen olarak görevlendirilecek öğretmenlerin asıl görev yaptıkları okulların dışındaki okullarda görevlendirilmelerine özen gösterilecektir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER