2013 PYBS başvuruları pazartesi başlıyor.

2013 PYBS başvuruları pazartesi başlıyor.

2013 PYBS sınavı ile ilgili daha önce Sorubak Blog a 2012 PYBS soru ve cevapları ile taban puanları adlı bir içerik yazmıştım.

2012 PYBS taban puanlarına uygun olarak hazırlanan 2013 PYBS puan hesaplama motorunu kullanarak tahmini pybs puanınızı hesaplayabilirsiniz. Puanınızı hesaplamak için tıklayınız: http://www.sorubak.com/pybspuanhesaplama.php

PYBS, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıfların 09 Haziran 2013 tarihinde, 8. sınıfların 08 Haziran 2013 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00da, merkezi sistem sınavı olarak MEB YEĞİTEK tarafından yapılacaktır.

PYBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkekte yapılacaktır.

PYBS, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıfların sınav başvurusu; 11-22 Mart 2013 tarihlerinde yapılacaktır.

**************************

2013 PYBS Başvuru Kılavuzu İndir

**************************

8. sınıf öğrencileri için ayrıca PYBS yapılmayacak olup, bu öğrencilerin SBS puanı PYBS puanı olarak kullanılarak yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

Öğrenciler PYBS Kılavuzuna ve ilgili mevzuata, http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşabilecektir.

Sınav başvurusunun yapılabilmesi için öncelikle öğrencinin e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Ortaokulu, öğrencileri ve Özel Öğretim Kurumlarına devam edenler; parasız yatılılık ve bursluluktan yararlanamazlar.

Tutuklu ve hükümlü öğrenciler parasız yatılılık ve bursluluk sınavına başvuramazlar.

Özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler PYBSye müracaat edebilirler; ancak sınavı kazananlar MEBe bağlı resmî okul/kurumlarında (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) öğrenimlerine devam etmeleri halinde bu haklarından yararlanabilirler.


Parasız yatılılık ve bursluluk kaydını kayıt süresi içerisinde yaptırmayan öğrenciler bu haklarından vazgeçmiş sayılır.

Parasız yatılılığa hak kazandığı okula süresi içinde parasız yatılı kaydını yaptırmayan öğrencilerin ilgili yönetmelik gereğince parasız yatılılıktan bursluluğa geçirilmesi mümkün değildir.
Parasız yatılı olarak öğrenimine devam eden öğrencilere ayrıca burs verilmez.

2012 5.Sınıf PYBS soru ve cevap anahtarı

2012 6.Sınıf PYBS soru ve cevap anahtarı

2012 7.Sınıf PYBS soru ve cevap anahtarı

2012 9.10.11.12.Sınıf PYBS soru ve cevap anahtarı

*****************************************************

2012 PYBS taban ve taban puanlarını indirmek için buraya tıklayınız. (Tüm Sınıflar)

*****************************************************

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER