2013 ÖSYS Ek Yerleştirme Tercih İşlemleri

2013 ÖSYS Ek Yerleştirme Tercih İşlemleri

DUYURU
(30 Eylül 2013)

2013-ÖSYS: Ek Yerleştirme Tercih İşlemleri

25 Eylül 2013 tarihinde başlayan 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme için tercih işlemleri, 30 Eylül 2013 tarihinde sona erecektir.

Adaylar tercihlerini isterlerse bir başvuru merkezi aracılığıyla, isterlerse internetten kendileri bireysel olarak yapabileceklerdir. Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvuracaklardır. İnternet kullanımında deneyimli olmayan ya da yanlış yapmaktan çekinen adayların Başvuru Merkezlerini kullanmaları önerilmektedir. Başvuru Merkezleri resmi iş saatleri arasında başvuru alacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru 30 Eylül 2013 saat 23.59a kadar yapılabilecektir. Tercih işlemini bir Başvuru Merkezinden yapmak isteyen adaylar, tercih bildirim işleminin son günü olan 30 Eylül 2013tarihinde Başvuru Merkezlerinde oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurmalıdır.

Tercih gönderme süresi uzatılmayacaktır. Bu nedenle adayların, tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığıyla göndereceklerse süresi içinde bir Başvuru Merkezine gitmeleri; tercihlerini internet üzerinden bireysel olarak yapacakların ise Tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir. uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan Tercih Listesinin bir dökümünü alarak saklamaları gerekmektedir.

Tercih işlemlerini tamamlayan tüm adayların tercih bilgilerini, ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih süresi içinde kontrol etmeleri ve yerleştirme işleminin diğer aşamalarında gerekebileceğinden yazıcıdan tercih kayıt bilgilerinin bir dökümünü alarak saklamaları önemle hatırlatılır.

2013-ÖSYS adaylarına ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER