2013 mühendislik tamamlama tercih sonuçların ne zaman açıklanacak?

2013 mühendislik tamamlama tercih sonuçların ne zaman açıklanacak?
ÖSYM mühendislik tamamlama tercih sonuçları, 2013 mühendislik tamamlama tercih sonuçları, 2013 mühendislik tamamlama yerleştirme sonuçları 2013

Y E R L E Ş T İ R M E

Yerleştirme, adayların puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır. Adaylar arasından, bir tamamlama programını tercih edenler puan sırasına koyularak ve en yüksek puan alandan başlanmak üzere kontenjan sayısı kadar aday programa yerleştirilecektir. Tercihlerinin hiçbirine yerleşemeyen adaylar puanları ne olursa olsun sınavda başarısız sayılacaktır. Aynı programı tercih etmiş olan adayların puanlarının eşit olması durumunda, söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine sürdüğü takdirde mezuniyet tarihi günümüze daha yakın (yeni mezun) olana, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

2013 Mühendislik tamamlama tercih sonuçları açıklandığında bu sayfamızda duyuracağız. Sayfayı sık kullanılanlara ekleyerek takip edebilirsiniz.

Yerleştirme sonuçları ÖSYMnin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir.Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından 2 elektronik ortamda gönderilecektir. Üniversiteler tarafından kayıtlar yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra 3 iş günü içerisinde yapılacaktır.

2013-Mühendislik Tamamlama Sınavı sonuçlarına göre bir programa yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2013-2014 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. ÖSYMnin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.