2013 KPSS alan sınavı ne zaman yapılacak?

2013 KPSS alan sınavı ne zaman yapılacak?

2013 KPSS Alan Sınavının tarihi belli oldu. öğretmen olmak isteyenler artık alan sınavına da girecek. 300 bin öğretmen adayını ilgilendiren yeni düzenlemenin ayrıntıları belli oldu. MEB 16 branştan öğretmenleri sınava tabi tutacak.


MEB ve ÖSYM Başkanlığı yetkilileri tarafından hazırlanan çalışmaya göre; KPSS öğretmenlik sınavında, öğretmen adaylarına mezun olduğu branş ile ilgili sorular da sorulacak. Alan sınavının 2013 KPSS öğretmenlik sınavında uygulanması bekleniyor. Öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen olarak atanabilmek için, KPSS öğretmenlik sınavında genel kültür, genel yetenek ve eğitim bilimleri konularından sınava giriyordu.

YENİ SINAV SİSTEMİ 2013′TE

Yeni düzenleme ile öğretmen adayları; genel kültür, genel yetenek, eğitim bilimleri ve branşlarıyla ilgili sınava tabi olacak. Sınavın ağırlığı ise yüzde 20 genel kültür, yüzde 20 genel yetenek, yüzde 30 eğitim bilimleri, yüzde 30 alan sınavı şeklinde gerçekleşecek.
İngilizce, matematik, sosyal bilgiler ve sınıf öğretmenliği gibi 16 branşta alan sınavı yapılacak. 2013 KPSS öğretmenlik alan sınavının 13 Temmuzda yapılması planlanıyor. Sınav takvimi ÖSYM tarafından internet sitesine konulacak.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER