2013 Haziran Savunma Sanayi Uzman Yardımcısı Alım Sınavı

2013 Haziran Savunma Sanayi Uzman Yardımcısı Alım Sınavı

Savunma Sanayi Müsteşarlığı 6 elektrik elektronik, elektronik, 2 havacılık ve uzay, uçak, uzay, 1 gemi makineleri, gemi ve deniz teknolojisi, 1 bilgisayar, yazılım, 4 makine, mekatronik mühendisliği, 5 işletme, iktisat mezunu olmak üzere toplam 20 uzman yardımcısı alacak

Savunma Sanayii Müsteşarlığı dan:

T.C. MSB SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI SAVUNMA SANAYİİ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI

A. Genel

Savunma Sanayii Müsteşarlığı da istihdam edilmek üzere, Savunma Sanayii Müsteşarlığı giriş sınavı ile Genel İdare Hizmetleri sınıfından 7nci, derece kadrolara atanmak üzere aşağıda belirtilen öğrenim bölümlerinde ve kontenjanlarda Savunma Sanayii Uzman Yardımcısı alınacaktır:

BOLÜM ADET Elektrik-ElektronikMühendisliği/Elektronik Mühendisliği 6 Havacılık ve Uzay Mühendisliği/Uçak Mühendisliği/Uzay Mühendisliği 2 Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği /Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği 1 Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği 2 Makine Mühendisliği/Mekatronik Mühendisliği 4 İşletme/İktisat/ 5 TOPLAM 20

B. Sınav Başvuru Şartları

Savunma Sanayii Uzman Yardımcılığı giriş sınavına başvuracak adayların;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen Devlet memuru olma şartlarına haiz olması,

(b) En az dört yıllık lisans eğitimi veren üniversitelerin yukarıda belirtilen öğrenim bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

(c) Giriş Sınavının yapılacağı 1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01.07.1978 tarihinden sonra doğanlar),

(ç) 9-10 Temmuz 2011 ve 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavları (KPSS) dan birinden KPSS P(1) puan türünden en az 85 (seksen beş) puan almış olmaları,

(d) Son iki yıl içerisinde yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS)/Yabancı Dil Sınavı (YDS)den İngilizce alanında en az 80 (seksen) puana veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir puana sahip olmaları,

gerekmektedir.

Savunma Sanayii Uzman Yardımcılığı giriş sınavına daha önce iki defa girip de başarısız olanlar sınava kabul edilmeyeceklerdir.

C. İstenen Belgeler

Sınava gireceklerin başvurularını;

www.ssm.gov.tr internet adresindeki Savunma Sanayii Uzman Yardımcılığı Sınav Başvuru bağlantısından sınav formunu eksiksiz doldurup;

a) Özgeçmişini

b) Nüfus cüzdanını

c) 1 adet yeni çekilmiş 4,5x6 ebadında vesikalık fotoğrafını,

taratıp sisteme yükleyerek veya Savunma Sanayii Müsteşarlığı Personel ve Eğitim Daire Başkanlığı İnönü Bulvarı, Kirazlıdere Mevkii, Süleyman Emin Caddesi 6/7 Bahçelievler - Ankara adresine şahsen 24 Mayıs 2013 tarihinden başlamak üzere 10 Haziran 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar (saat 18:00) yapmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Ayrıca, ÖSYM tarafından dil yeterliliği bakımından yukarıda belirtilen KPDS seviyesine denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir puanla başvuruda bulunacak adayların belgelerinin aslını şahsen Savunma Sanayii Müsteşarlığı a ibraz etmeleri gerekmektedir. Yabancı dil belgesini ibraz etmeyen adayların başvurusu onaylanmayacak ve geçersiz sayılacaktır.

Eksik belge ve bilgi bulunan başvurular ile koşulları uymadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacak ve bu kişiler sınava çağrılmayacaktır.

Ç. Giriş Sınavına Çağrı

(1) Başvuran adaylardan KPSS sonuçlarına göre en yüksek puana (Geçerli olan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından değerlendirmeye yüksek olanı alınır. ) sahip olandan başlanarak 4 (dört) katına kadar aday (son sıradaki adayla aynı puanı alanlar dâhil) sınava çağrılacaktır.

(2) Giriş sınavına katılmaya hak kazananların adları, soyadları, KPSS puanları ve sınav tarih ve saatleri Müsteşarlıkta ve Müsteşarlığın internet (www.ssm.gov.tr) sitesinde ilan edilir.

(3) Kimlik bilgileri, sınavın tarihi, saati ve yerini gösteren fotoğraflı sınav giriş belgesi sınava katılmaya hak kazananların adreslerine iadeli taahhütlü olarak gönderilir veya kazananlara elden teslim edilir. Giriş belgesi olmayan adaylar sınava alınmaz.

(4) Sınava katılmak üzere isimleri ilan edilen adaylardan, daha sonra sınava katılma şartlarını taşımadığı tespit edilenler giriş sınavına alınmazlar. Bunlardan giriş sınavına girmiş olanların sınavları da geçersiz sayılır.

(5) Sınava katılmayan aday başarısız sayılır. D. Giriş Sınavı

(1) Giriş sınavı, sözlü sınav şeklinde yapılır.

(2) Sözlü sınav, adayların; mezun olunan alana ilişkin bilgi düzeyi, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden değerlendirilerek, ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilir.

E). Değerlendirme ve Atama

Giriş sınavında başarılı sayılabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) tam puan almak gerekir. Başarı puanı, sözlü sınav sonucunda alınan puandır.

Adaylar, başarı puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle başarı derecesine göre sıralanır. Atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl aday işe alınmaya hak kazanacaktır.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, yapılacak giriş sınavı sonucunda belirtilen kontenjanlarda başarılı aday bulunmadığı takdirde, başarılı aday sayısı kadar Savunma Sanayii Uzman Yardımcısı alabilir veya belirtilen bölümler ve kontenjanlar arasında değişiklik yapabilir.

Giriş sınavından yetmiş ve üzerinde puan almış olmak asıl ve yedek listedeki sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez.

Sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen kadro sayısından daha az ise sadece başarılı olanlar sınavı kazanmış kabul edilir.

Giriş sınavı sonuçları, Müsteşarlıkta ve Müsteşarlık internet sitesinde ilan edilerek, asıl ve varsa yedek listelerde yer alan adaylara posta yoluyla iadeli taahhütlü olarak bildirilir.

Yedek listenin açıklanması durumunda, yedek listede yer alan adayların hakları münhasıran bu sınav için geçerli olup, daha sonraki sınavlar için hak teşkil etmez.

Sınavda başarılı olanların Müsteşarlıkça kendilerine bildirilen süre içerisinde Savunma Sanayii Müsteşarlığı Personel ve Eğitim Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

Herhangi bir kamu kurum/kuruluşunda çalışmakta iken Savunma Sanayii Uzman Yardımcılığı sınavını kazanan adaylardan görev yaptığı kurum/kuruluşça muvafakat edilmeyenler için Müsteşarlık değerlendirme hakkını saklı tutar.

F. Bilgi Alma

(1) Sınav ile ilgili bilgi, Savunma Sanayii Müsteşarlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ın (312) 411 90 61 ÜCRETSİZ veya (312) 411 91 05 ÜCRETSİZ numaralı telefonlarından temin edilebilir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER