2012'de 40 Bin öğretmen atanacak.

MEBin TBMMye sunduğu 2012 bütçe tasarısında gelecek yıl kadrolu 40 bin öğretmen atamasının planlandığı anlaşıldı

BAHAR ATAKAN Ankara

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), gelecek yıl içerisinde yapacağı öğretmen atamasına ilişkin kadro sayısını Bakan Ömer Dinçer açıklamaktan kaçınırken, TBMMye sunulan bütçe tasarısından sürpriz bir rakam ortaya çıktı.

Atanamayan öğretmenler, kadro sayısı hakkında MEBi mail yağmuruna tutarken, MEB soruları yanıtsız bırakıyordu. Ancak, sır gibi saklanan atama kadro sayısı, kamuoyundan önce Meclise bildirildi. MEB tarafından hazırlanan 2012 bütçe tasarısında, gelecek yıl kadrolu 40 bin öğretmen ataması yapılacağı açıklandı.

Öğretmene eğitim verilecek

MEBin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunduğu tasarıda, 2012ye ilişkin eğitim hedefleri yer aldı. Bu hedeflerden bazıları özetle şöyle:

- Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki tüm okullarda bilgisayar sınıfları kaldırılacak ve bütün dersliklere aşamalı olarak en az birer dizüstü bilgisayar ve projeksiyon cihazı konulacak.

- Her okulda en az bir fotokopi makinesi, akıllı tahta, kamera ve mikroskop olacak.

- Okulların internet altyapısı için 140 milyon, sınıflara kurulacak teknoloji için 420 milyon, her sınıfa bilgisayar için 300 milyon, uzaktan eğitim merkezleri kurulması için de 880 milyon lira bütçe ayrılacak.

- Başarısı düşük olan okullar ele alınacak. SBS ve illerden gelen tespitlere göre başarısı düşük olan bölgelerdeki öğretmen ve yöneticiler hizmet içi eğitime alınacak.

- Kızların okullaşma oranının düşük olduğu Batman, Bitlis, Erzurum, Mardin, Şanlıurfada kız yurtları yaptırılacak.

2011de okullarda 1395 şiddet olayı meydana geldi. Bu şiddet olaylarının yüzde 10 azaltılması hedeflenecek. Bakanlığın öngörüsüne göre okullarda 2012de 1250 şiddet olayı yaşanacak.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER