2012-2013 Açıköğretim Lisesi 2.dönem kayıtları 8 Şubat'ta bitiyor.

2012-2013 Açıköğretim Lisesi 2.dönem kayıtları 8 Şubat'ta bitiyor.

BAŞVURU TARİHLERİ:
Açık Öğretim Lisesi 2012 – 2013 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Yeni Kayıt Başvuru Tarihleri: 21 Ocak – 08 Şubat 2013
BAŞVURU YERİ:
• Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak öğrenciler il ve ilçelerde Bulunan halk eğitimi merkezi ile meslekî eğitim merkezi müdürlükleri,
• Yeni Kayıt yaptıran öğrencinin resmi çekilerek sisteme aktarılacaktır. Resmin sisteme nasıl aktarılacağı Açık Öğretim Lisesi sitesinde yayınlanmaktadır.
YENİ KAYIT KATILIM BEDELİ:
Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak öğrenci adayı her yıl belirlenen yeni kayıt katılım bedelini yatırmak zorundadır. 2013 yılı için yeni kayıt katılım bedeli olarak belirlenen 25.00TL.nin
—20.00TL.si Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının ( Halk Bankası havale ücreti almaktadır) herhangi bir şubesine T.C. Kimlik numaralarını bildirerek Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt Kurumsal Tahsilât Programı aracılığı ile yatırılacak.
—5.00TL.sini ise kaydını yaptıracağı halk eğitimi merkezi ile meslekî eğitim merkezi müdürlüklerinin okul aile birliğinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okulların okul müdürlüğü görevlisine okul aile birliğinin makbuzu karşılığında teslim edecektir.
Açık Öğretim Lisesi katılım bedelini ilgili bankaya yatıranların katılım bedelini yatırdığına dair bilgiler sistem üzerinden görünmektedir. Katılım bedelini yatırmayan veya eksik/yanlış yatıranların kayıtları sistem tarafından yapılmamaktadır.
• Türkiyede ikamet eden yabancı uyruklu öğrencilerimizden T.C. kimlik numarası olmayanların yeni kayıt işlemlerini yaptırabilmeleri için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüklerinden yabancı uyruklular için verilen vatandaşlık numarasını almaları gerekmektedir.
• T.C. Kimlik Numarası almak zorunda olmayan vatandaşlar ile cezaevlerinde hüküm giymiş yabancı uyruklulardan vatandaşlık numarasını alamayanlar katılım bedellerini yatırabilmek için kayıt yaptıracakları okul/ceza evi öğretmeni aracılığıyla Açık Öğretim Lisesi müdürlüğüne 0 312 2969492 numaralı faks ile veya aciklise@meb.gov.tr mail adresi ile ulaştırmaları gerekmektedir. Bu öğrencilere Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından ücretlerini yatırabilecekleri banka hesap numarası verilecektir.

*20-21 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılacak olan III. Dönem sınavlarına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı, sınavın yapıldığı ilk gün itibariyle on yedi yaşını doldurmuş, on sekiz yaşından gün almış (19 Temmuz 1996 ve daha önceki doğumlu) silik, donuk ve ya aktif öğrencilerimiz III. Dönem kayıt yenileme işlemini yaptırmaları halinde katılacaktır.
• Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü yukarıda sıralanan iş ve işlemlerin tarihini değiştirme hakkına sahiptir

2012-2013 Açıköğretim Lisesi 2.Dönem Yeni Kayıt Kılavuzu İçin Tıklayınız.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER