2012-2013 Açık Öğretim Ortaokulu kayıt yenileme işlemleri ve tarihi

2012-2013 Açık Öğretim Ortaokulu kayıt yenileme işlemleri ve tarihi

II. Dönem kayıt yenileme işlemleri 03 Aralık 2012 - 01 Mart 2013 ve III. Dönem kayıt yenileme işlemleri 13 Mayıs 2013 - 28 Mayıs 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt Yenileme işlemleri nerden yapılacak?

Kayıt yenileme işlemleri, İl, ilçe ve belde merkezlerindeki ilkokul ya da ortaokullar tarafından http://aio.meb.gov.tr/ internet adresi üzerinden alınacaktır. 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı süresince yapılacak kayıt yenileme iş ve işlemleri, Açık Öğretim Ortaokulu internet sayfasında Kayıt ve Sınav Tarihleri altında belirtilmiştir.

1. Kayıt Yenileme Ücreti:
Kayıt yenileme ücreti 10 (ON)TL olarak belirlenmiştir. Söz konusu ücret Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Vakıflar Bankası ın herhangi bir şubesine T.C.Kimlik numarası bildirilerek yatırılacaktır. Ayrıca Kayıt Yenileme işlemini gerçekleştireceği Öğrenci Bürosu hesabına 5 (BEŞ) TL yatıracaklardır. Kayıt Ücreti yatıran öğrenciler, Öğrenci Bürosuna giderek kayıt yenileme işlemini yaptıracaklardır. Kayıt yenileme işlemi esnasında öğrenci bürosu, öğrencinin:
T.C. Kimlik numarasını, Sınav İli-İlçesi bilgilerini, Adres ve telefon bilgilerini kontrol ederek değişiklik varsa güncelleyecektir. Kayıt yenileme işleminde, yanlış hesaba ücret yatırma veya çift ücret yatırma durumlarında ücretler geri iade edilmeyecektir.


2. Ücret Muafiyeti:
Ücret muafiyeti olan öğrencilerin söz konusu durumları yeni kayıt esnasında sisteme işlendiğinden, kayıt yenileme dönemlerinde, ücret ödemeden, öğrenci bürosuna giderek kayıtlarını yenileyeceklerdir. Ancak, kayıt esnasında muafiyeti sisteme işlenmemiş veya muafiyeti gerektirecek durum sonradan oluşmuşsa, resmi kurumdan alınmış belgeye göre işlem yapılarak belgenin onaylı bir fotokopisi öğrenci dosyasına konulacaktır.


3. Ders Seçme:
İlköğretim ya da ortaokullarca kayıt yenileme işlemi tamamlanan öğrenci; Açık Öğretim Ortaokulu un İnternet adresi olan http://aio.meb.gov.tr/ sayfasında bulunan Öğrenci Girişi bölümünden sisteme T.C. Kimlik No ve şifresi ile girerek Kayıt Yenileme İşlemleri başlığı altındaki Ders Seçme menüsünden işlemlerini gerçekleştirecektir. Ders seçme işlemini yapamayan öğrenciler kayıt yaptırdıkları okullara başvurabilirler. Eğer öğrenci üst sınıftan ders seçimi yapmadığı takdirde dersler sistem tarafından atanır.
Kayıt yenileyen öğrenci bulunduğu sınıftaki derslerin yanında bir üst sınıftan en fazla dört ders seçerek sınava girer. Bir oturumda 6 dersten fazla olmayacak şekilde toplamda 12 dersten sınava girilebilir. Bu sebeple üstten seçilecek ders sayısında 4 ten az ders seçme durumu söz konusu olabilir.


4.Dosyası Açık Öğretimi Ortaokulun da olan Öğrenciler:
Bu öğrenciler kayıt yenilemeleri durumunda öğrenci dosyası kayıt yeniledikleri okula gönderilecektir. Eğer öğrenci Açık Öğretim Ortaokulu dan tasdikname ile ayrılmış ise; öğrenim belgesinin aslı kayıt yenileme yapan okul tarafından öğrenci dosyasına konulacaktır.


5. Nakil İşlemleri:
Nakil İsteme , Nakil Gönderme ve Öğrenci Nakil Kesin Kayıt başlıkları altında yapılacak işlemler e- okul sistemi ile bire bir aynıdır.


6. Adres Değişikliği:
Sınav takviminde belirtilen süreler içerisinde adres değişikliği öğrenci ve kayıt yapan okullar tarafından yapılacaktır.


7. Sınav Giriş Yeri ve Sınav Sonuç Belgeleri:
Bu belgeler http://aio.meb.gov.tr/ adresinde yayınlanacak, ayrıca öğrenci adreslerine gönderilmeyecektir. Sınav giriş yeri bilgileri dönem sınavı tarihinden 10 gün öncesinde internet sayfamızda duyurulacaktır.


8. Sınav Merkezi Seçimi:
Her dönem sınavı için sistem, tüm il ve ilçe merkezlerini öğrencilerimizin sınav merkezi olarak tercih etmesine izin verir. Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından öğrencilerimizin tercih etmiş oldukları sınav merkezlerinin öğrenci sayıları kontrol edilir ve kesin sınav merkezleri belirlenir. Eğer öğrencinin sınav merkezi olarak tercih ettiği yer yeterli öğrenci sayısına ulaşamamışsa, en yakın sınav merkezine yönlendirilir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER