2012 SBS Yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak?

2012 SBS Yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak?

a) OYPsi 196 ve üstü olup tercihte bulunan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecektir.

b) Tercih başvurusunda bulunan tüm öğrencilerin, tercihleri ve OYPleri dikkate alınarak yerleştirme işlemi yapılır ve öğrencilerin asıl ya da özel yetenek, mülakat/mülakat ve beden yeterliliği sınavına girme hakkı kazandıkları tercihleri belirlenir. Herhangi bir tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştikleri tercihten daha üstteki tercihleri ile herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrencilerin tüm tercihleri dikkate alınarak yedek yerleştirme yapılır. Yedek yerleştirme sonucunda öğrenciler en fazla 3 tercihine yedek olabilirler. Yedek yerleştirme yapılacak okulların yedek kontenjan sayıları, asıl kontenjan sayısının 3 (üç) katı alınarak belirlenecektir. Özel okullar için yedek kontenjan belirlenmez.

c) Yerleştirme işlemi tamamlandığında bazı öğrenciler sadece asıl olarak, bazı öğrenciler hem asıl hem yedek olarak ve bazı öğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilirler. Bazı öğrenciler ise hiçbir tercihinde asıl ya da yedek olamayabilir.

ç) Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak veliler, https://eokul. meb.gov.tr adresindeki Veli Bilgilendirme Sisteminden sürekli olarak bilgilendirilecektir. Bu nedenle velilerin belirtilen internet adresini yerleştirme takvimi boyunca takip etmeleri gerekmektedir.

d) Yerleştirme sonuçları açıklandığında tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrenciler, 27-31 Ağustos 2012 tarihleri arasında saat 17.00ye kadar asıl olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecektir. e-Okul sistemine zamanında işlenmeyen okul kayıtları geçerli değildir. Kayıtların zamanında sisteme girilmesinden okul yöneticileri sorumludur. Veliler kayıt durumlarını veli bilgilendirme sisteminden takip ederek kayıtlarının yapılıp yapılmadığını görerek okul yöneticilerini uyarabilirler.

e) Yerleştirme sonuçlarına göre tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra, 03 Eylül 2012 saat 08.00den itibaren boş kalan kontenjanlara, yedek listeden yedeklik sırası dikkate alınarak kayıt hakkı kazanan öğrenciler ilan edilecektir. Her öğrenci kayıt hakkı kazandığı okula, kayıt hakkı kazandığı gün hariç 3 (üç) işgünü içerisinde saat 17.00ye kadar kayıt yaptırmak zorundadır. Kayıt yaptırmadığı takdirde, boş kalan kontenjana sistem tarafından yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verileceğinden bu hakkını kaybeder.


Yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verilmesi işlemi 12 Eylül 2012 saat 17.00ye kadar sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. 12 Eylül 2012 saat 17:00 itibariyle kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları ise 14 Eylül 2012 saat 17:00ye kadar devam edecektir.
Yerleştirme döneminde kayıt hakkı kazanan adaylar durumlarını e-okul sisteminden anlık olarak izleyebileceklerdir.

Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerden bu hakkını kullanmak istemeyen öğrencilerin kayıt hakkı kazandıkları okula bu haklarını kullanmayacaklarını yazılı olarak bildirmeleri durumunda, bu bilgi okul müdürlükleri tarafından e-okul sistemine işlenir. Bu durumda, 3 (üç) işgünü olan kayıt süresi beklenmeksizin sıradaki yedek öğrenciye kayıt hakkı sistem tarafından otomatik olarak verilir.

Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki (kayıtlı oldukları) okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak silinir. Bu durumda kontenjanı azalan okul için yedek listeye göre sıradaki bir öğrenciye kayıt hakkı sistem tarafından otomatik olarak verilir.

Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen, yerleştirildiği hâlde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrenciler sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırabileceklerdir

Sorubak.Com

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER