2012 SBS Tercih işlemleri nasıl yapılacak?

2012 SBS Tercih işlemleri nasıl yapılacak?

*********************************************

2012 8.SINIF SBS SONUÇLARI

*********************************************

2012 SBS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?
a) Tercihler öğrenci velisi tarafından 01-08 Ağustos 2012 tarihleri arasında en fazla 10 (on) tercih olmak üzere http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya
https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre yapılacaktır.

Tercih yapamayanlar için okul müdürlüğü, tercih işlemlerini öğrenci adına velisinin doldurup imzalayarak verdiği Ek-1deki Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formuna bağlı kalarak veli adına yapacaktır.

b) Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacaktır.

c) Tercihlerin elektronik ortamda hatasız, eksiksiz olarak tercih ve yerleştirme e‐kılavuzuna uygun doldurulması gerekmektedir. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacaktır.

ç) Elektronik ortamda onaylanan Tercih Başvuru Bilgileri Formunun çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak, bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.

d) Tercih ve yerleştirme ile ilgili tüm işlem ve bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ile https://eokul.meb.gov.tr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacaktır.

e) Okulların kayıt‐kabul ve nakil işlemleriyle ilgili bilgiler bu kılavuzun II. bölümünde açıklanmaktadır. Tercih işlemleri için bu bölümün dikkatlice incelenmesi gerekmektedir.

f) Tercih başvurusu sadece 1 (bir) kez yapılacağından ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden tercihler, bir önceki yıl okul taban puanlarına ve öncelik sırasına dikkat edilerek yapılmalıdır.

g) Mülakat, mülakat ve beden yeterliliği ile özel yetenek sınavı sonucuna göre veya sağlık nedeniyle kaydı yapılamayan öğrenciler tekrar tercih başvurusu yapamayacaklarından tercihlerini bu hususu göz önünde bulundurarak yapmaları gerekmektedir.

Sorubak Forumlarında bu yıl öğrencilerimizle birlikte tercih listelerini oluşturuyoruz.

2012 SBS TERCİHLERİNİ BİRLİKTE YAPALIM MI? (Forum)

2011 SBS Taban ve Tavan Puanları (Yüzdelik Dilimli)

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER