2012 ÖSYS-LYS yerleştirme sonucuna nasıl itiraz edilir?

2012 ÖSYS-LYS yerleştirme sonucuna nasıl itiraz edilir?

Adaylar, sınav ve yerleştirme sonuçlarının incelenmesi isteklerinde, kılavuzun sonunda yer alan Genel Amaçlı Dilekçe örneðini kullanarak Merkezimize başvurabileceklerdir. Dilekçenin işleme alınabilmesi için dilekçelerde mutlaka adayın T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı, adresi, imzası ve ÖSYMnin http://ais.osym.gov.tr ınternet adresinden alınacak evrak referans numarası bulunmalıdır.

Adayların dilekçelerinin aslını Merkezimize ulaştırmaları gerekmektedir. Merkezimize faksla ulaştırılan dilekçeler işleme konulmayacaktır. ÖSYM aday dilekçelerini ÖSYMnin http://ais.osym.gov.tr ınternet adresinden alabilecek ve/veya adayların vermiş olduðu dilekçeleri http://ais.osym.gov.tr ınternet adresinden cevaplayabilecektir.

Yerleştirme sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklanmasından itibaren en geç 15 gün içinde Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdırlar. Bu adayların inceleme masrafları karşılıðı, ÖSYMnin T.C. Ziraat Bankası Ankara Güvenevler şubesi 6028011-5013 numaralı hesabına (IBAN NO : TR 070001000830060280115013) 5,00 TL yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekir. Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06538 Bilkent/Ankara adresine ulaştırmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın

T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacaktır. Merkezimizce adaylara gönderilen belgelerin postada gecikmesinden veya kaybolmasından Merkezimiz sorumlu deðildir.

Adayların, Merkezimize dilekçe ile başvurmadan önce, öğrenmek istedikleri bilginin 2012-ÖSYS Kılavuzlarında verilmiş olup olmadığına bakmaları yararlı olacaktır. Sınavlarda kullanılan soru kitapçıkları ve cevap kâðıtları ile ilgili imha işlemlerinde 6114 sayılı Kanunun ilgili hükümleri uygulanır.
Merkezimizde bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya fotokopisi, yargı organlarının aksi kararları olmadıkça, aday dâhil hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmez ve verilmez.

ÖSYM GENEL AMAÇLI DİLEKÇE ÖRNEĞİNİ İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ