2012 ALS (Askeri Liseler) sınav yerleri ve sınav giriş belgeleri

2012-ALS SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

Bu belgeyi T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile ÖSYMnin http://ais.osym.gov.tr ınternet adresinden, sınav tarihinin on gün öncesinden başlamak üzere edininiz.
Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafınız bulunmaktadır. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava gireceğiniz binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmeniz sınav günü size kolaylık sağlayacaktır.

NÜFUS CÜZDANI VEYA SÜRESİ GEÇERLİ PASAPORT:

Sınava girebilmeniz için 2012-ALS Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaportunuzun da yanınızda bulunması zorunludur.
Nüfus cüzdanında fotoğrafı bulunmayan adayların, fotoğraflı nüfus cüzdanı edinerek, bu şekilde sınava gelmeleri yararlarına olacaktır.
Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, yazılı sınava alınmayacaktır. Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı hâlde sınav merkezi yöneticilerinin, bina ve salon sorumlularının veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacaktır.

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından, adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya getirmemeleri gerekmektedir. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve/veya dedektörle aranacak; çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooş vb. cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz sınav binasına kesinlikle alınmayacaktır. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az 1 saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.

Yazılı sınav, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 29 Nisan 2012 Pazar günü yapılacaktır. Yazılı sınav saat 9.30da başlayacak ve 2 saat (120 dakika) sürecektir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER