2011-2012 Hazırlık Ödeneği (Kırtasiye Parası) Miktarı

2011 2012 öğretim yılına hazırlık ödeneği ne kadar? (Kırtasiye parası) Öğretim yılına hazırlık ödeneği ne zaman ödenecek?

Geçim derdiyle boğuşan öğretmenler, öğretim yılı başında kendilerini az da olsa rahatlatacak bu ödeneği bekliyor. Her ne kadar bu para öğretime hazırlık ödeneği adını taşısa da, bir çok evde su, elektrik, telefon ve kiraya destek parası olarak kullanılacak.

Öğretim yılına hazırlık ödeneği ne kadar ödenecek?

2011-20121 Öğretim yılına hazırlık ödeneği brüt olarak sene başında 570 TL ödenecek.

İlgili kanuna ekli K cetvelinin 6.maddesinde: 657 sayılı Kanunun ek 32 nci maddesi uyarınca verilecek öğretim yılına hazırlık ödeneği Bakanlar Kurulu kararı aranmaksızın 570 Türk Lirası olarak ödenir. Bu ödeme; öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75i, birinci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara ise %50si oranında yapılır. denilmekte.

Buradan ne anlamalıyız?

1- Eylül ayında görevde olanlar için brüt 570 TL
2- Eylül ayından sonra 1. dönem içerisinde göreve başlayanlara brüt 427.5 TL (askerlik görevi dönüşü, ücretsiz izin sonrası vb.)
3- İkinci dönem içerisinde göreve başlayanlara brüt 285 TL ödenecek. (askerlik görevi dönüşü, ücretsiz izin sonrası vb.)

Öğretim Hazırlık Ödeneği Kimlere Ödenecek?

2011-2012 öğretime hazırlık ödeneği kadrolu ve sözleşmeli çalışan öğretmenlere ödenecek.
Ücretli öğretmenler öğretime hazırlık ödeneğinden yararlanamayacak.

Okullarda öğretmenlerle birlikte çalışan memur ve hizmetlilerin bu ödenekten yararlanamayacak olması çalışanlar tarafından adaletsizlik olarak değerlendirildi.

Öğretim Hazırlık Ödeneği Ne Zaman Ödenecek?

2011 2012 öğretime hazırlık ödeneği Eylül ayı içerisinde ödenecektir. Eğitim öğretim dönemi başlamasıyla birlikte okullara gönderilecek resmi yazıyla bu tarih netleşecek olsa da 1 Ekim tarihine kadar ödemelerin yapılması bekleniyor

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER