2011 SBS Matematik Dersi Soru Analizleri (Yorum)

2011 8. sınıf sbs matematik soruları 2010 yılına nazaran daha teorik bilgiye dayalıydı.2010 sbs sınavı daha mantıksal sorulardan ibaretti ki bunu bekliyorduk.

Fakat buna rağmen öğrencilerimizin kazanımları derinlemesine bilmesine gerek yoktu yüzeysel olarak öğrenilen bilgiler ve çok az yorum yeteneği matematik bölümü için yeterliydi.

A kitapçığında 4. soru ve 16. sorular yine 7. sınıf müfredatı kokan kazanımlar olsada öğrencilerimizin rahatlıkla yapabileceği türden sorulardı. Hemen hemen müfredatın tamamından soru çıkmış sadece dik üçgende trigonometrik oranlar konusuna değinilmemiştir.

2011 7. sınıf sbs soruları 7. sınıf müfredatının çok kalabalık yapısından dolayı bana göre öğrencilerimiz için ağırdı.

Hemen hemen bütün sorular hem teorik bilgi hem kalem hesabı hemde mantıksal gelişimi ölçer nitelikteydi. Bana göre özellikle A kitapçığında 4. ve 8. sorular seçici sorular olmakla birlikte 11. soru da öğrencilerimizin kafasında soru işaretleri olmasına neden oldu 11. soru öğrencilerimizi bayrak kanununa yönlendirmiş olmasına rağmen seçici bir denklem sorusuydu. Diğer sorular da yine tamamı kazanımlara dayalı teorik bilgi gerektiren sorulardı.

Sonuç olarak bu yıl 8. sınf öğrencilerimiz 7. sınıf öğrencilerinden daha şanslıydılar.

Okul yolunda bütün öğrencilerimize başarılar dilerim.

Tarık GÜLGÜN

Matematik Öğretmeni

********************************

SORU VE CEVAPLARI SİTEMİZDEN HIZLI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

********************************

2011 SBS Puanınızı Hesaplamak İçin Buraya Tıklayınız.

2011 SBS Yorumları İçin Buraya Tıklayınız.