2011 SBS 4.Yedek Yerleştirme İşlemi Tarihleri

2011 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (OGES) IV. Yedek Yerleştirme Dönemi İçin Önemli Açıklama

2011 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNDE IV. YEDEK DÖNEME İLİŞKİN
AÇIKLAMA

Ortaöğretime yerleştirme puanına (OYP) göre yapılacak tercih ve yerleştirme işlemlerinde IV. Yedek Dönem ile ilgili olarak aşağıdaki hususlara özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir.

22-26 Ağustos 2011 tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erdiğinde boş kontenjanlar ile yedek listeye göre kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrenciler 27 Ağustos 2011 saat 15.00 en itibaren ilan edilir. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 05-09 Eylül 2011 tarihleri arasında saat 17.00ye kadar yaptıracaklardır.

Yedek listeden kayıt hakkı kazanıp bu hakkını kullanmak istemeyen öğrenciler, kazandıkları okula bu haklarını kullanmayacaklarını yazılı olarak bildirmeleri durumunda, bu bilgi okul müdürlükleri tarafından e-okul sistemine işlenir. Bu durumda sıradaki yedek öğrenciye kayıt hakkı sistem tarafından otomatik olarak verilir. Ancak bu dönemde kayıt hakkını kullanmayacak öğrencilerin yerine, bu okulların yedek listesindeki öğrencilere kayıt hakkı verilebilmesi için okul müdürlükleri kendi okullarına kayıt hakkı kazanan öğrencileri arayarak öğrencinin durumunu veliye bildirecektir. Kayıt hakkını kullanmak istemeyen velilerden alınan dilekçe ile bu öğrencilerin durumu sisteme işlenecektir. Böylelikle sıradaki öğrencilere kayıt hakkı şansı sağlanmış olacaktır.

Bu açıklamalar doğrultusunda IV. Yedek Döneminde, öğrenci, veli ve okul müdürlüklerinin dikkat edileceği hususlar özetle aşağıda belirtilmiştir.

A) Öğrenci ve velilerin dikkat edeceği hususlar,

1) 05-09 Eylül 2011 tarihleri arasında kayıt dönemi süresince http://oges.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr İnternet adreslerini günlük takip ediniz.

2) Yedek listeden kayıt hakkı kazandığınız okula kayıt yaptıracaksanız, kayıt işleminizi en kısa sürede gerçekleştiriniz. (Böylece, daha önce bir okula kaydınız varsa yeni yaptırdığınız kayıt ile birlikte sizden boşalan yer için yedek listedeki başka bir öğrenciye kayıt hakkı verilecektir)


3) Yedek listeden kayıt hakkı kazandığınız okula kayıt yaptırmak istemiyorsanız, kayıt hakkı kazandığınız okula bu hakkınızı kullanmayacağınıza dair dilekçe veriniz. (Böylece, kayıt hakkınızı kullanmadığınız okulun yedek listesindeki başka bir öğrenciye kayıt hakkı verilecektir.)

B) Okul müdürlüklerinin dikkat edeceği hususlar,

1) Sistem anlık değişeceği için okulunuza kayıt hakkı kazanan öğrenci listesini elektronik ortamda sıklıkla takip ediniz.

2) Listeye yeni eklenen öğrenci velilerine sistem üzerindeki telefon numaralarından ulaşarak kayıt hakkı kazandıklarına dair bilgi veriniz.

3) Kayıt hakkı kazandığı halde bu hakkını kullanmak istemeyen velilerden dilekçe alarak bu durumu sisteme işleyiniz.

4) Sistemde kayıtlı telefon numaralarından ulaşılamayan öğrenci velileri için okul müdürlüklerinin herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.

2011 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) ÖĞRENCİ KAYIT DURUMU ve YEDEK SIRA TAKİP işlemleri için tıklayınız...