2011 ÖSYS'de ek yerleştirme nasıl yapılacak?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYMye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2011-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dahil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ve varsa
yeni açılan yükseköğretim programlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.

Sınavsız geçiş dahil Merkezî Yerleştirmede açıköğretimin kontenjansız programları dışında bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar Ek Yerleştirme için başvuramayacaktır. (Merkezî Yerleştirmede bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar ile kontenjan sınırlaması olan açıköğretim programlarına yerleştirilmiş olan adaylar, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin kontenjan sınırlaması olmayan lisans ve ön lisans programlarına Ek Yerleştirme için başvuru yapabileceklerdir.)

Ek Yerleştirmede lisans programları (Tablo 4) ile Tablo 3Bdeki önlisans programlarına, merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

Tablo 3Adaki sınavsız geçiş programlarının genel yerleştirme sırasında dolmama veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlarına da Ek Yerleştirme yapılacaktır. Bu yerleştirmede de önce kendi alanlarında tercih yapmış meslek lisesi öğrencileri yerleştirme işlemine alınacak, meslek lisesi öğrencilerinin kendi alanlarındaki sınavsız geçiş yerleştirilmelerinden sonra boş kalan kontenjanlara lise mezunlarının ve meslek liselerinin diğer alanlarından mezun olanların ilgili puanlarına göre yerleştirilmeleri yapılacaktır.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER