2011 Memur Alım İlanları

Lise ve önlisans mezunlarına yönelik 2010 KPSS, 30 Aralık 2010 tarihi itibariyle açıklandı. ÖSYM in açıklamasına göre, sınava, ortaöğretim düzeyinde 1.610.277, ön lisans düzeyinde 573.189 aday olmak üzere toplam 2.183.466 aday girmiştir. Peki şimdi ne olacak? Adaylar; memur ve işçi alımlarını nasıl takip edecek, bu ilanlar nerede yayımlanıyor?

2010 KPSS LİSE-ÖNLİSANS SINAVI NE ZAMAN GEÇERLİDİR?

28 Kasım 2010 tarihinde yapılan 2010 KPSS Ortaöğretim / Önlisans sınav sonuçları, 2012 yılında yapılacak sınava kadar geçerlidir. 2012 yılında yapılacak sınava kadar açılacak tüm memur, işçi ve sözleşmeli personel alımlarında bu sınav sonuçları kullanılacaktır.

2011DE SINAV VAR MI?

Şuanki planlamaya göre 2011 yılında sadece öğretmenlik ve müfetttiş, uzman, denetmen yard. olarak adlandırılan KPSS-A kadroları için sınav yapılacaktır. Başkaca bir sınav yoktur.

İLK MEMUR ALIMI NE ZAMAN OLACAK?

Bilindiği üzere ÖSYM in yaptığı KPSS tercih işlemleri, bu sınav sonuçları beklendiği için, 2011 yılı Ocak ayına ertelenmişti. 24 Ocak a başvurular alınmaya başlayacak olup, bu kılavuzda çok fazla kadro yer alacağını tahmin etmiyoruz.

İKİNCİ MEMUR ALIMI NE ZAMAN OLACAK?

Daha önce yapılan yönetmelik düzenlemesi gereğince, 2011 yılının hangi aylarında alım yapılacağı Ocak ayında, Devlet Personel Başkanlığınca ilan edilecektir. Bu aylar, 2010 yılında Mayıs ve Kasım ayı (Ocak ayına ertelendi) olarak belirlenmişti. 2011 yılında da aynı aylar belirlenebilir. özellikle mayıs ayında büyük miktarda kadro ilan edilmesi büyük bir ihtimaldir.

MEMUR ALIMLARINDA SÜREÇ NASIL İLERLİYOR?

ÖSYM, kamu kurumlarının boş kadrolarını yayınlıyor. Adaylar kendi bölüm mezuniyetini arayan kadroları tercih ediyor. Puıan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılıyor. Adaylar herhangi bir sözlü sınav işlemine tabi tutulmadan kadrolara atanıyor.

İŞÇİ ALIMLARI

Hem daimi hem de geçici işçi alım ilanlarını İŞKUR yönlendirmektedir. İşçi alımlarında aynı ilde ikamet etme zorunluğu bulunmamaktadır. Örneğin Batman TPAO teknisyen alacak ise sadece Batmanda ikamet edenler başvuru yapabilmektedir. İşçi ilanlarına başvurmak isteyen adayların İŞKURda kaydı bulunması gerekmektedir. Kaydı bulunan aday, durumuna uygun kadro için İŞKURa başvurmakta; İŞKUR açılan kadronun 3 katı kadar adayı ilana çıkan kuruma bildirmekte, bu kurumda adaylara sözlü sınav uygulayarak personel alımını tamamlamaktadır.

4-BLİ ALIMLARI

Adaylar, sözleşmeli 4/Bli personel alımına da başvurabilmektedir. Bu ilanlar memurlar.net tarafından yayımlanmaktadır. Bir kaç istisna dışında sözlü sınav uygulanmamaktadır. Başvuranlar arasındaki en yüksek puanlı adaylar, kadro adedince atanmaktadır.

Memurlar.Net

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER