2011 ALES Puanı nasıl hesaplanacak?

2011 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (İlkbahar Dönemi):

Sınava Giriş Belgelerinin Edinilmesi ve Sınavın Değerlendirilme Biçimi

2011 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2011-ALES İlkbahar Dönemi), 24 Nisan 2011 Pazar günü yapılacaktır.

Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, TC Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYMninhttp://ais.osym.gov.trinternet adresinden edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Bu belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.

Fotoğraflı ve onaylı Özel Kimlik Belgesi olarak sadece Nüfus Cüzdanı veya Pasaport kabul edilecektir. Nüfus Cüzdanı fotoğraflı ve TC Kimlik Numarası yazılı olmalıdır. Özel kimlik belgesi olarak nüfus cüzdanını veya pasaportunu sınav günü yanında bulundurmayan aday, gerekçesi ne olursa olsun sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir test uygulanacaktır. Testin sayısal bölümünde 50şer sorudan oluşan iki test (Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testleri); sözel bölümünde ise 50şer sorudan oluşan iki test (Sözel-1 ve Sözel-2 Testleri) yer alacaktır. Bütün adaylar bu dört testten üçünü seçerek toplamda 150 soru cevaplayacaklardır.Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Her test için ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal-1, Sayısal-2, Sözel-1, Sözel-2 Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.

Ağırlıklı puanların hesaplanmasında testlerin ağırlıkları aşağıdaki gibi olacaktır:

Sayısal-1 SP

Sayısal-2 SP

Sözel-1 SP

Sözel-2 SP

Sayısal AP

0,35

0,35

0,3

-

Sözel AP

0,2

-

0,4

0,4

Eşit AP

0,4

0,2

0,4

-

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2011-ALES İlkbahar Dönemi Kılavuzunda yer almaktadır. Sınavdan önce adayların bu Kılavuzu dikkatle incelemeleri yararlarına olacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER