2010 LYS-ÖSYS Taban ve Tavan Puanları

Yerleştirmelere ait sayısal bilgilere ulaşmak için tıklayınız.

2010 Yerleştirme İşlemi Taban ve Tavan Puanları için TIKLAYINIZ.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

2010-ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI

11 Nisan 2010da yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile 19-20 ve 26-27 Haziran 2010da yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının katılması ile hesaplanan Y-YGS ve Y-LYS puanlarına göre adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri sonuçlanmıştır.

Yerleştirme işlemi sınavsız geçiş hakkına sahip meslek lisesi mezunlarını da kapsamıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını internetten öğrenebileceklerdir. 2010-ÖSYS Sınav Sonuç Belgeleri adaylara gönderilmeyecektir. Adaylara ilişkin yerleştirme ve kimlik bilgilerini içeren fotoğraflı aday listeleri üniversite rektörlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir.

Yükseköğretim programlarına kayıtlar 31 Ağustos - 7 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, kayıt için gerekli belgelerle birlikte yerleştirildikleri üniversitelere başvurmalı ve kayıtlarını yaptırmalıdırlar.

Adaylar, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sağlanan burs, kredi, katkı kredisi ve yurt başvurularını http://www.kyk.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir.