2010 7.SBS Analizi (Kolay mıydı zor muydu?)

SBS bu yıl daha kolaydı 1 milyon 18 bin 8. sınıf öğrencisi ile 1 milyon 68 bin 7. sınıf öğrencisi SBS maratonunu geride bıraktı. Uzmanlar bu yıl soruların hepsini doğru cevaplayanların artacağını söylüyor.

Hafta sonu binlerce öğrencinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı ın (SBS) stresi geride kaldı. 1 milyon 18 bin 8. sınıf öğrencisi ile 1 milyon 68 bin 7. sınıf öğrencisi SBS maratonunu geride bıraktı.

Bazı öğrenciler sınavı zor bulsa da eğitim uzmanlarının genel kanaati SBS in önceki yıllara oranla daha kolay olduğu yönünde. Dolayısıyla bu yıl soruların hepsini doğru yapan yüzlerce öğrenci olacak. Anafen rehberlik uzmanı Recep Uysal, 7. sınıf SBS sorularını değerlendirdi. Matematik bölümündeki soruların geçen seneye göre daha zor olduğunu söyleyen Uysal, Türkçe sorularının ise öğrencileri kitap okumaya özendirecek nitelikte olduğunu kaydetti. Müfredatın dışından soru gelmediğini, bu durumun öğrencileri rahatlattığını aktaran Uysal, soruların net ve anlaşılır olduğunu, öğrencileri zorlamadığını dile getirdi. Uysal, 7. sınıf SBS in öğrencileri çok zorlamayacak nitelikte olduğuna, tüm soruları doğru yapan binlerce öğrenci çıkabileceğine dikkat çekti.

Uğur Dershaneleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Polat ise genel olarak bakıldığında SBS sorularının müfredatı kapsayıcı olduğunu vurguladı. Fen ve teknoloji sorularının orta zorlukta olduğunu kaydeden Polat, soru dilinin yalın ve anlaşılır olduğunu, önceki yıl ile kıyaslandığında yapılandırmacı yaklaşıma daha uygun soruların sorulduğunu ifade etti. Sosyal bilgiler sorularının müfredatla bire bir örtüştüğünü aktaran Polat, İngilizce sorularının gramer ağırlıklı olduğunu vurguladı.

Zaman

SBS 7.SINIF VE 8.SINIF PUAN HESAPLAMA

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER