180 barajını geçmek için 16 net

180 barajını geçmek için 16 net
Yeni üniversite sisteminin ilk aşaması uzmanlara göre, başarısız öğrencinin yüzünü güldürürken, çalışkanı üzecek. Önceki sistemde 180 barajını geçmek için 32 net gerekiyorken, bu hesaplama kullanılmaya devam edilirse 16 net yeterli olacak. TYT in mutlu edeceği kesim ise eşit ağırlıkçılar

Uzmanlar, adaylara paragraf sorularına ve temel matematiğe yoğunlaşmalarını öneriyor. Geçen hafta açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) tartışma yaratmaya devam ediyor. Uzmanlara göre, bu sistemden en zararlı çıkacak kesim çalışkan öğrenciler. Çünkü sınavın eleyiciliği, seçiciliği azalıyor. Yeni sistemin yüzünü güldüreceği kesim ise başarısız öğrenciler.

Yeni sistem, Türkçe-matematik ağırlıklı. Okuduğunu anlamaya dayalı paragraf sorularına ağırlık vermek gerekiyor. Her gün paragraf sorusu çözülebilir. Türkçe okuduğunu anlama üzerine yoğunlaşıyor. Matematikte ise basit, temel kavramlara her öğrencinin ön yargısız şekilde çalışması gerek. Eski sistemde matematik yapamayanlar sözel derslerle puanını destekliyordu. Artık herkesin matematik yapması gerekecek.