15 Tatilde Ne Yapılır? 15 Tatilde Velilere Öneriler

15 Tatilde Ne Yapılır? 15 Tatilde Velilere Öneriler
15 Tatilde Ne Yapılır? 15 Tatilde Velilere Öneriler

15 tatilde yapılabilecekler listesi bu sene de okulların tatil olması nedeniyle çoktan araştırılmaya başlandı. Sömestr tatilinin yani 15 tatilin başlaması ile birlikte öğrenciler karne heyecanlarını yaşadı ve tatil fırsatına kavuştu. Veliler için de 15 gün sürecek olan yeni bir dönem başlamış oldu. Yıl içinde günün büyük bir çoğunluğunu okulda geçiren öğrenciler 15 tatilin başlaması ile birlikte artık daha fazla serbest zamana sahip oldu ve bu zamanların verimli geçirilebilmesi için çeşitli etkinlikler planlamaya başladı. Veliler de bu boş zamanları daha verimli nasıl geçirebilirim, çocuğumla kaliteli zamanları nasıl yaşayabilirim diye fikir arayışına başladı.

15 tatil süresince yapılabilecek olan aktiviteler listesi oldukça geniş ve kapsamlı. Burada önemli olan tek şey ise; çocukların ilgi alanları ve beğenileri Yani, çocukları için 15 tatil planı yapacak olan veliler öncelikle çocuklarının ilgi alanlarına, isteklerine ve zevklerine göre planlama yapmalıdır. Bu durum çocukların, tatil süresince daha fazla motive olmasına imkan tanır ve çocuklar yeni eğitim dönemine daha hazır ve daha mutlu başlangıç yapar. Dolayısı ile sömestr tatili planı arayışı olan velilerin öncelikle çocuklarını çok iyi tanıması ve bu doğrultuda plan yapması gerekmektedir. İşte veliler için hazırlanmış olan, çocuklarla oldukça iyi vakit geçirmeye fırsat verecek olan 15 tatil önerileri

1-Anıtkabir Ziyareti

Anıtkabir ziyareti, 15 tatilde yapılabilecek olan ve velilere sömestr tatili için verilebilecek olan en özel, en güzel tavsiyelerden bir tanesidir. Özellikle yarı tatile girmiş olan çocukların, seyahat etme lüksünün bulunmasından dolayı ve ertesi gün okul telaşının olmayacağından dolayı bu öneri oldukça makuldür. İster okul hayatına yeni başlamış olsun, ister lise çağına gelmiş olsun her çocuk için; ülkemizin kurucusu, kurtarıcısı ve sayısız devrimlerin sahibi olan Atatürkün ebedi istirahatını yaptığı Anıtkabirin ziyaret edilmesi en özel 15 tatil planı olacaktır. Üstelik veliler de bu sayede çocukları ile birlikte oldukça kaliteli zaman geçirme fırsatını yakalayacaktır.

Anıtkabir, Ankarada bulunmaktadır ve bu nedenle her şehirden ulaşımın kolaylıkla yapılabileceği bir yerdir. Dolayısı ile ister Ege Bölgesinde olun, ister Doğu Anadolu Bölgesinde olun; kolaylıkla Ankaraya ulaşımı gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik Anıtkabir ziyareti, hafta sonu da gerçekleştirilebilecek olan bir plan olduğu için çalışan anne ve babalar, hafta sonlarından yalnızca bir gün ayırarak bu ziyareti gerçekleştirebilirler.

Anıtkabir ziyareti yalnızca bir kabir ziyaretini kapsayacak kadar kısa değildir. Çünkü Anıtkabir içerisinde Kurtuluş Savaşına dair minyatür görseller bulunmakta, Atanın kullandığı eşyaların sergisi yapılmakta ve rehberler tarafından anlatımlar gerçekleştirilmektedir. Yılın her günü kelimenin tam anlamı ile ziyaretçi akınına uğrayan Anıtkabir, özel günlerin dışında özellikle 15 tatilde veliler ve öğrenciler tarafından yoğun olarak ziyaret edilmektedir. Eğer siz de çocuklarınızla kaliteli bir ziyaret gerçekleştirmek, çocuklarınıza milli bilinç kazandırmak istiyorsanız; Atamızın ebedi uykuda bulunduğu Anıtkabiri ziyaret edebilirsiniz.

2-Matematik, Sanat ve Felsefe Köyü

İşte 15 tatilde yapılabilecekler listesinde yer alan ve en verimli zamanların geçirilebileceği bir öneri; Nesin Köyleri! Nesin Köyleri, büyük küçük herkesin faydalanabileceği, her seviyeye uygun olarak felsefe, matematik ve sanat dallarında eğitimin alınabileceği, eğitim alınırken aynı zamanda tatilin de yapılabileceği bir köydür ve bu köy Ege Bölgesinde Selçuk ilçesinde yer almaktadır.

Nesin Köyü toplamda 55 dönümdür ve mükemmel bir doğaya sahiptir. Bu doğa içerisinde çocuklar hem tatil yapmak imkanı bulmakta ve aynı zamanda eğitim de alabilmektedir. Üstelik yeni insanlarla tanışarak yeni çevre edinebilmekte ve yeni arkadaşlara sahip olabilmektedir. Konaklamalı olarak yapılabilecek olan bu tatil, velilere de hitap etmektedir. Ayrıca bu köyün, Şirinceye oldukça yakın olması da apayrı bir avantaj sağlamaktadır.

3-Kar Tatili

Artık havalar soğuk ve kış şartları gereği bazı illere çoktan kar yağmaya başladı bile Bu fırsattan istifade ederek, çocuklarınızı alıp kısa bir kar tatili yapabilir eğer sizin de ayırabilecek olduğunuz vakit varsa farklı bir şehirde, farklı bir ortamda tatilinizi değerlendirebilirsiniz. Böylelikle kar tatili yaparak, hem çocuklarınızı hem de kendinizi ödüllendirmiş olabilirsiniz.

Eğitim dönemi sınavlarla, sözlülerle ve performans ödevleri ile geçmiş olan çocuklar haliyle içinde bulunduğu durumdan bunalmış ve yeni arayışlar içerisine girmiş olabilirler. Tüm bu arayışlara son vererek, onları kar tatili yapması için arkadaş grubu ile birlikte tatile gönderebilir ya da vaktiniz varsa bunu birlikte yapabilirsiniz. Böylece tatil yaparken çocuklarınıza kayak eğitimi aldırarak başka bir yetenek de kazandırmış olursunuz. Bunun için Bursa Uludağı, Bolu Kartalkayayı, Çankırı Ilgazı ya da Kayseri Erciyesi tercih edebilirsiniz. Kısacası; 15 tatil planı için kar tatili yapmak ailenize iyi gelebilir.

4-Termal Tatili

15 tatilde yapılabilecekler listesinde yer alan ve tüm aile bireylerine iyi gelebilecek olan planlardan bir tanesi; termal tatili yapmaktır. Termal tatili, her ne kadar yaşı ilerlemiş olan kişilerin tercih ettiği bir tatil türü gibi gözükse de aslında 7den 70e herkes için geçerli olmaktadır. Çünkü termal tatili, insan sağlığı için oldukça yararlı olan, şifalı sulardan yararlanılmasına imkan tanıyan bir tatildir. Üstelik bu soğuk kış günlerinde termal tatil sayesinde sıcacık anlar yaşabilir, aileniz ile birlikte tatilin tadını doyasıya yaşayabilirsiniz.

Sömestr tatilinin ülkemizde Ocak ayında yapılması ve bu nedenle soğuk kış günlerine denk gelmesi bazı dezavantajlı durumlara neden olabilmektedir. Çünkü bu günler yapılan planlar, soğuk hava koşulları nedeni ile gerçek olamayabilir. Bu noktada, termal tatili, soğuk hava koşullarının dışında kalarak veliler için mükemmel bir plan olmaktadır. Bu sayede çocuklarınız havuzun keyfini çıkartırken veliler olarak siz de şifalı sulardan yararlanabilirsiniz. Bunun için de ülkemiz oldukça elverişlidir ve neredeyse yedi bölgenin tamamında bir termal otel tesis bulunmaktadır.

5-Eğlence ve Oyun Merkezi

Dönem boyunca ders çalışan, sınavlara hazırlanan ve performans etkinlikleri planlayan öğrenciler için sömestr tatilinde genellikle kafa dağıtmak ve eğlenmek birinci öncelikli amaçtır. Özellikle ilköğretim seviyesinde olan çocuklar ve lise çağına kadar olan çocuklar için eğlence merkezlerinde eğlenmek, oyun merkezlerinde oynamak oldukça sevindiricidir. Bu sebeple, bu yaş aralığında çocuğu bulunan velilere verilebilecek olan tavsiyelerden bir tanesi de eğlence ve oyun merkezlerine gidilmesidir. Böylelikle ailecek eğlenebilir ve birlikte eğlenceli vakit geçirmenin mutluluğunu yaşayabilirsiniz.

Ülkemizin her ilinde bulunmasa da büyük bir çoğunluğunda çocuklar için tasarlanmış olan eğlence ve oyun merkezleri bulunmaktadır. Özellikle ülkemizde AVMlerin yaygınlık kazanması ile bu merkezlerin sayısında da artış yaşanmıştır. Dolayısı ile hemen hemen her velinin eğlence ve oyun merkezine erişebilme imkanı bulunmaktadır. Eğer sizde çocuklarınızın eğlenmesini istiyor ve onlara eşlik etmek istiyorsanız 15 tatil planı olarak bu seçenekten yararlanabilirsiniz.

6-Yurtdışı Tatili

15 tatilde yapılabilecekler listesinde maliyeti diğer seçeneklere göre biraz fazla olan bir seçenek olarak yurtdışı tatili gelmektedir. Ayrıca bu planın gerçekleştirilebilmesi için velilerin de müsaitlik durumu yaratması gerekmektedir. Eğer maddi olarak koşullar el veriyorsa ve velilerin zamanlama, serbest zaman problemi bulunmuyorsa; yeni kültürlerin keşfedilmesi adına yurtdışı tatil planı gerçekleştirilebilmektedir. Böylelikle ara tatile giren çocuklar, zamanını en verimli şekilde geçirme imkanlarından birine sahip olabilmektedir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER