1 nisan tatil mi? MEB

1 nisan tatil mi? MEB

1 Nisan 2019 Pazartesi günü okullar tatil olacak mı sorusuna öğrenciler ve veliler yanıt arıyor. Seçim sonrası okullar tatil mi sorusu, seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte gündeme geldi.

Vatandaşlar 31 Martta yerel seçim için sandık başına gidecek. Seçim sonrası okullar tatil olacak mı merak konusu oldu. 1 Nisanda okullar açık mı? 1 Nisanda okullar tatil olacak mı?

1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil olacak mı sorusuna öğrenciler ve veliler yanıt arıyor. Seçim sonrası okullar tatil mi sorusu, seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte gündeme geldi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler nedeniyle öğretmenlerin ve öğrencilerin izinli sayılıp sayılmayacaklarına ilişkin karar henüz okullara ulaşmış değil.

Bilindiği gibi seçimler okullarda yapılmakta ve okul binaları ertesi gün eğitim öğretim için hazır olmamaktadır.

Bu nedenle her seçim döneminde ertesi gün öğretmenler ve öğrenciler izinli sayılmaktadırlar.

Ayrıca sandık görevlilerinin büyük bir çoğunluğu da Öğretmenlerden oluştuğundan izin verilmesi nedeniyle sandıkta görev yapan öğretmenler dinlenebilmektedirler.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanacak bir karar ile seçimlerde görevli tüm kamu çalışanlarının 1 Nisan 2019 tarihinde İzinli sayılmaları yerinde bir uygulama olacaktır.

1 NİSAN RESMİ TATİL Mİ?

1 Nisan resmi tatil değildir. Kamu kuruluşları 1 Nisan 2019 Pazartesi günü açık olacaktır. Memurlar ve diğer kamu çalışanları da görevlerine devam edeceklerdir.