Uzmanlar 2012 SBS sınavını değerlendirdi? (Zor muydu Kolay mıydı?)

SORU VE CEVAPLARIN YAYIMLANACAĞI SAYFA İÇİN TIKLAYINIZ.

Alanında uzman eğitimcilerden 2011-2012 SBS değerlendirmeleri;

BİLFEN EĞİTİM KURUMLARI 2011-2012 SBS DEĞERLENDİRMESİ:

Küçük YGS!

Bilenle bilmeyeni ayır eden bir sınav!

Kitap okuyan kazanır!

Paragraf soruları sıralamayı belirleyecek

Sündüs Demirdağ Tunçer - Türkçe Bölüm Başkanı

Bu sene ilk kez 23 sorunun 14ü paragraf sorusundan oluşuyor. Sorularımızın dağılımında geçen yıllardan farklı olarak sözcük ve cümle anlamı sorularının sayısı azaltılırken paragraf anlamı sorularının sayısının önemli oranda arttığı dikkat çekiyor. Bu sorular ayırt edici nitelikte, okuyan, yorum yapabilen öğrencilerin çözebileceği nitelikte sorular. Sınavın bütününe baktığımızda Türkçe sorularının öğrencilerin sıralamasını belirleyici nitelikte olduğunu söyleyebiliriz. Türkçe soruları müfredata uygun görünüyor.

İlk kez 4 tane katı cisim sorusu var!

Ali Keskin – Matematik Bölüm Başkanı

İlk kez 4 tane katı cisimler konusundan soru soruldu. Yorum ve analiz yapma yeteneği, görsel algısı geliştirilen öğrencilerin daha başarılı olacağı bir sınavdır. Matematik, Geometri dağılımı önceki yıllardaki gibi yapılmış. Soruların zorluk derecesi orta üstü seviyede.

Çalışan öğrenciyi ayırt edici sorular!

Hava Güneş - Sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı

Görsellerin daha ön planda olduğu, çalışan öğrenciyi iyi ayırt edecek yapıda bir sınav. Konuların sınavdaki dağılımı önceki SBSlere benzer özellikte. Son ünite olan, Atatürkten sonraki Türkiye: 2. Dünya Savaşı ve Sonrası başlıklarından soru çıkmamış. Bu yıl ilk defa Vatandaşlık ve Demokrasi Eğitim dersinden 4 soru çıkmış. Sorular müfredata uygun olarak hazırlanmış.

Laboratuvarda deney yapan öğrenci avantajlı!

Derya Yerlikaya - Fen ve Teknoloji Bilgisi Bölüm Başkanı

Genel olarak deney ve grafik sorularının çoğunlukta olduğu bir sınav. İlk kez 20 soruda 11 soru deney sorusu. Öğrencilerin bilgilerinin yanında yorum yeteneklerini de kullanarak çözmelerini gereken orta zorlukta soruların olduğu bir sınav. Soru içerikleri kazanımlara uygun, her üniteyi kapsayacak şekilde hazırlanmış. Bazı sorular Bilfen denemelerinde yer alan soruların neredeyse birebir aynısı. Kimya sorularından 2si ezber bilgiye dayalı.

Sorular açık ve net!

Çınla Sezgin - İngilizce Bölüm Başkanı

Sınav 8.sınıf müfredatını ölçer nitelikte olup yönergeler ve seçenekler son derece açık ve net verilmiş. Sorular müfredat dağılımına göre başarılı paylaştırılmış. Bazı sorular seviyeyi ölçer nitelikte. Okuma ve anlamayı ölçen sorular sadece metin içerisinde değil dialog, tablo ve chartlarla da ölçülmüş. Özel okul öğrencilerinin rahatlıkla yapabileceği bir sınav olarak değerlendirilebilir.

Sorular zorlayıcı, hatalı soru yok!

Nazan Emil - Almanca Bölüm Başkanı

Almanca soruları bu sene de daha önceki senelerde olduğu gibi öğrencileri zorlayıcı nitelikte. Sorular müfredata uygun, gramer ağırlıklı. 3 adet resimli soru var. Hatalı soru yok.

Kaynak:egitimajansi.com