TEOG yerleştirmeye esas 2.nakil sonuçları

TEOG yerleştirmeye esas 2.nakil sonuçları

TEOG yerleştirmeye esas 2.nakil sonuçları açıklandı.

1.nakil sonuçları geçen hafta başlamış olup aynı gün ikinci nakil başvuruları alınmaya başladı.Başvurular 22-26 Ağustos 2016 tarihlerinde yapıldı.

Ve bu gün yerleştirmeye esas nakiller belli oldu.

TEOG 2.Nakil Sonuçlarını öğrenmek için: Tıklayın

3.NAKİL BAŞVURULARİ BAŞLADI

3.Nakil Başvurusundan önce ikinci nakilden sonra okulların yeni taban puanlarını ve kontenjan durumunu görebilirsiniz.Üçüncü ve son nakil uygulaması 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında olacak.

TEOG Yerleştirmeye Esas 3.Nakil Başvuru Ekranı

2016 TEOG LİSE NAKİLLER İÇİN LİSELERİN TABAN PUANLARI VE BOŞ KONTENJANLARI (Tıklayın)

İkinci nakilden sonra liselerin 2016 yılı taban puanları da güncellenmiş oldu.

BOŞ KONTENJAN:11 Ağustos 2016, 22 Ağustos 2016 ve 29 Ağustos 2016 tarihli yerleştirme sonuçlarına göre yapılan kayıt işlemleri sonucu kalan boş kontenjan değerleridir. İlgili makam oluruna göre özel okullara nakil geçişleri sürekli açık olduğu için boş kontenjan değerleri ayrılan öğrencilerden dolayı anlık değişebilir.
TABAN PUAN:Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvurularının 29 Ağustos 2016 tarihli yerleştirme sonuçlarına göre tercihe son yerleşen öğrencinin puanıdır.
DUYURU: 11 Ağustos 2016 tarihinden sonra nakil tercih başvuruları sürecinde yeni açılan okullar listede renkli olarak gösterilmiştir.

NAKİL BAŞVURUSU İÇİN BOŞ KONTENJAN ŞARTI YOK

TEOG nakil tercihlerinizi yaparken seçtiğiniz okullarda boş kontenjan şartı aranmayacak. Okulun boş kontenjanı olmasa da tercih hakkınız olacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) özel okula gidecek ya da bir üst okula yerleşen öğrenci olacağını varsayarak, boş kontenjan şartı aranmadan tercih yapılmasını sağlıyor. Yerleştirmeler puan üstünlüğüne göre yapılıyor. Bir okula yerleştiğinizde kaydınız otomatik olarak bu okula geçiyor, önceki okuldaki kaydınız siliniyor. Eğer bir okula yerleşemezseniz, kayıtlı olduğunuz okulda kalıyorsunuz. Nakillere başvurduğunuz için kaydınızın silinmesi söz konusu değil.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER