İlköğretimde hangi derste kaç not verilmelidir? Tıklayınız...

Y-1=Yılda En Az Bir Not Y-2= Yılda en az İki not Y-3=Yılda en az üç not

D-1=Dönemde En Az Bir Not D-2=Dönemde En Az İki Not D-3=Dönemde En Az Üç Not

Açıklamalar:

İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 35.maddesinde;

1, 2 ve 3 üncü sınıflarda öğrencilerin gelişimi ile öğretmen rehberliğinde gerçekleştirilecek olan proje ve öğrenci performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalar, öğretmen gözlemlerine dayalı olarak yapılır.

4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda haftalık ders saati üç ve üçten az olan derslerde en az iki, üçten fazla olan derslerde ise en az üç sınav yapılır.

Öğrenciler, bir ders yılında istedikleri ders veya derslerden bireysel ya da grup çalışması şeklinde öğretmen rehberliğinde en az bir proje hazırlar. Öğrencilerin başarılarının belirlenmesinde ders ve etkinliklere katılımı ve performans görevleri de dikkate alınır.

Projeler ve performans görevleri, önceden belirlenen ölçütlere göre hazırlanan değerlendirme ölçeği veya dereceli puanlama anahtarına göre değerlendirilir. Öğrenciler, çalışmalarında yararlandıkları kaynak veya kişileri de belirterek öğretmenin belirleyeceği süre içinde çalışmalarını verirler. Projeler verildikleri dönemde değerlendirilir.

Öğrencilere, her dönemde bütün derslerden en az bir ders ve etkinliklere katılım puanı verilir. denilmektedir.

Seçmeli dersler ile rehberlik/sosyal etkinlikler puanla değerlendirilmez. Ancak, öğrencilerin hangi seçmeli dersi aldıkları karne ve diğer kayıtlarda belirtilir.

Kopya çeken öğrencinin sınavı geçersiz sayılır ve puanla değerlendirilmez. Ancak, dönem puanının(34) hesaplanmasında aritmetik ortalama alınırken sınav sayısına dâhil edilir. Ayrıca bu durum, ders öğretmenince okul yönetimine bildirilir.

Ölçme ve Değerlendirmeye Katılmayan Öğrenciler:

Herhangi bir nedenle sınavlara katılamayan, proje ve performans görevini zamanında teslim edemeyen öğrencinin durumu velisine bildirilir. Veli, öğrencinin bunlara katılamama veya zamanında teslim edememe gerekçesini, en geç beş iş günü içinde okul yönetimine yazılı olarak bildirir.

Okul yönetimince özrü uygun görülen öğrenciler, ders öğretmeninin belirleyeceği bir zamanda önceden öğrenciye duyurularak dersin niteliğine göre yapılacak değerlendirme etkinliğine alınır. Bu ölçme değerlendirme etkinliği, sınıfta diğer öğrencilerle ders işlenirken yapılabileceği gibi ders dışında da yapılabilir. Öğrenciler, proje ve performans görevini ise öğretmenin belirleyeceği süre içinde teslim eder.

Geçerli özrü olmadan sınava katılmayan veya proje ve performans görevini teslim etmeyen öğrencilerin durumları puanla değerlendirilmez. Ancak aritmetik ortalama alınırken sayıya dâhil edilir.

Ögrenci hangi derslerden ürün dosyasi hazirlamis ise o derslerin ders ve etkinliklere katılım puanının belirlenmesinde ürün dosyaları dikkate alinir. Ürün Dosyasına verilen not Ders ve Etkinliklere Katılım Notu olarak verilebilir.

Teknoloji Tasarım Dersinde SINAV yoktur. Kuşaklar için sınav tarihi girileceği için sınav yazılmıştır.

Ölçme ve Değerlendirme ile ilgili şu başlıklarımızı inceleyebilirsiniz...

  • Ürün Dosyası,Proje ve Performans Görevleri Nasıl Değerlendirilmelidir?
  • İlköğretimde Ölçme ve Değerlendirmenin Niteliği ve Sayısı
  • İlköğretim okullarında yazılı sınav yapılırken dikkat edilecek Hususlar
  • İlköğretim Okularında Kopya çeken öğrencinin sınavı nasıl değerlendirilir?
  • Sınava Katılmayan Öğrencilerin Durumu Nasıl Değerlendirilmelidir?
  • Görsel Sanatlar Dersinde Öğrenci Başarısı Nasıl Değerlendirilir?
  • Beden Eğitimi Derslerinde Öğrenci Başarısı Nasıl Değerlendirilir?
  • Müzik Dersinde Öğrenci Başarısı Nasıl Değerlendirilir?

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER