e-okul ders notu girişi nasıl yapılır?

e-okul ders notu girişi nasıl yapılır?

Merhaba değerli öğretmen arkadaşlarım şimdi sizlere sorubak.com olarak e okul ders notu girişinin nasıl yapılacağını anlatacağız.

Öncelikle e okul yönetim bilgi sistemi sayfasına giriyoruz.. e okul yönetim bilgi sistemine girişi yapmak için TIKLAYINIZ

e okul yönetim bilgi sistemi ekranında öncelikle giriş kodunu sonra kullanıcı adımızı sonra da şifremizi giriyoruz.

Bu işlemleri yaptığımızda e okul yönetici paneline girmiş olacağız.

Karşımıza gelen ekrandan İlkokul-ortaokul Kurum işlemleri bağlantısına tıkıyoruz. Bu bağlantı sol taraftaki menünün en üstünde yer almaktadır.

e okul ilkokul-ortaokul kurum işlemleri sayfasına girdiğimizde yine sol tarafta bir menü çıkıyor bu menüden 11. sırada yer alan Not İşlemleri bağlantısına tıklıyoruz ve açılan bağlantılardan Ders Notu Girişi bağlantısına tıklıyoruz.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki Ders Notu Girişinden önce e okul sınav tarihi girişini yapmış olmanız gerekmektedir. Aksi halde e okul ders notu girişini yapmanız mümkün olmayacaktır. Eğer e okul sınav tarihi girişi yapmadıysanız lütfen önce e okul sınav tarihi girişi yapınız. Eğer e okul sınav tarihi girişini yaptıysanız aşağıdaki yazıları okumaya devam ediniz.

e okul Ders Notu girişi bağlantısına tıkladığımızda karşımıza çıkan sayfadan önce Sınıf sekmesini sonra da Ders sekmesinden notunu gireceğimiz dersi seçiyoruz ardından SEÇ butonuna tıklıyoruz.

Karşımıza sınıf listemiz geliyor ve listeden öğrencimizin ismine tıklıyoruz. Ardından ekrana öğrencimizin resmi ve bilgileri geliyor. Hemen bunun altına 1. dönemse 1.dönem notlarını, 2.dönemse 2. dönem notlarımızı giriyoruz ve ardından Giriş Kodunda görülen resimleri altındaki yere yazıp Kaydet butonuna tıklıyoruz. Aşağıdaki resimden bu işlemin nasıl yapıldığını görebilirsiniz.

Yukarıdaki e okul ders notu girişi işlemini her öğrencimize her ders için yaparak e okul ders notu girişini tamamlayabiliriz. Bunun yanında e okul hızlı ders notu girişi kısmını da kullanabiliriz. e okul hızlı ders notu girişini de bir sonra ki e okul konumuzda anlatacağız.

e okul ders notu girişi ile ilgili aklınıza takılan sorular olursa aşağıdaki yorum kısmından sorabilirsiniz.

Doğan Aydın

sorubak.com Editörü

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER