En Güzel Trafik Haftası Şiirleri

En Güzel Trafik Haftası Şiirleri

Trafik Haftası

Otomobilin icadının aynı zamanda taşıt trafiğinin de icat edilmesine neden olacağını mucitler tahmin etmemişlerdi belki de. Otomobiller başta olmak üzere taşıtlar hayatımızın vazgeçilmez araçları oluştur. Aynı şekilde taşıt ve yayalar nedeniyle oluşan trafik özellikle de büyük şehirlerde hayatımızın bitmez çilelerinden biri haline gelmiştir.

Trafik sorunlarını ve çözümlerini değerlendirmek, yapılan hataları ve sergilenen iyi örnekleri kamuoyuna duyurmak ve halkımızı trafik hakkında bilinçlendirmek üzere her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesisini takip eden hafta Trafik Haftası olarak kutlanmaktadır.

Trafik haftasında dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu oluşan trafik kazaları sergilenmekte, özellikle çocuklarımız olmak üzere halkımıza trafik kuralları ve trafikte nasıl hareket edeceği konularında bilgiler verilmektedir.

Ülkemiz maalesef trafik kurallarına uyma ve trafikte başkalarının haklarına saygılı olma açısından hiç de iyi noktada değildir. Çoğu konularda rastlanılan kural tanımazlık ve ben merkezcil davranışlar trafik çilesine ve trafik kazalarına yol açmaktadır.

Trafik kurallarına uymak, karşımızdakilere saygı duymak ile başlar. Araç sürücüleri yayalara ve diğer araç sürücülerine, yayalar da diğer yayalar ve araç sürücülerine saygı göstermek mecburiyetindedirler. Başkasının birkaç saniyesini çalmaya kalkan sürücüler, varacağı yere birkaç dakika erken ulaşmak isteyen sürücüler sonuçları yıllarla kapatılamayan ölümlü trafik kazalarına yol açmaktadırlar.

İnsanların ben merkezcil ve saygısız tutumları nedeniyle yol ortasında kavgalar meydana gelmektedir. Saygı ve birbiriyle konuşarak anlaşma kültürünün yaygınlaşması gerekmektedir.

Ne yazık ki birçok trafik kazası bilgisizlik nedeniyle değil, umursamazlık nedeniyle oluşmaktadır. Çoğu kişi trafik kurallarının farkında olmasına rağmen bunları hiçe sayarak canı istediği gibi hareket etmektedir. Bu konuda hiç şüphesiz en mağdur kesim başta okula giden öğrenciler olmak üzere yayalardır. Unutmamak gerekir ki bir kişinin hatası başka birinin canı ile ödenebilmektedir. Yani trafik kurallarını görmezden gelenler sadece kendi hayatlarını değil trafikte olan başkalarının can ve mallarını da tehlikeye atmaktadırlar. Söz konusu çocuklar ise daha dikkatli olmak gerekmez mi ?

Ülkemizin trafik konusunda ciddi mesafe kat etmesi gerekmektedir. Trafik haftası insanları trafik kuralları konusunda bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma açısından ciddi bir fırsattır. Aynı zamanda bilmek ile uygulamak aynı manaya gelmemektedir. Bu konuda trafik cezalarının artırılması ve trafik kurallarını uymayanlar hakkında ilave bazı yaptırımların uygulanması sık sık gündeme gelmektedir.

Ülkemizde trafik nedeniyle kaybedilen canların terör kayıplarından bile fazla olması yüzleşmemiz gereken korkunç bir tablodur. Aynı şekilde trafik kazaları ve buna bağlı işlemler için harcanan para ve zamanın boyutu çok yüksektir. Bu karamsar tabloyu değiştirmek için birlikte hareket etmek ve birbirimiz uyarmamız gerekir.

Trafik kurallarına uymak aynı zamanda medeni olmakla da ilgidir. Medeni toplumlarda kanun koyucunun koyduğu kurallara uyulur ve insanlara her koşulda saygı gösterilir. Dileriz ülkemiz bu konuda da muasır medeniyet seviyesini yakalar.

Trafik Haftası Şiirleri için tıklayınız

Trafik Haftası Dokümanları için tıklayınız

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER